mazel app - websummit - daily cappuccino - lifestyle blog

Beste social start-ups

Vorige week was Daily Cappuccino wederom aanwezig op de Web Summit in Dublin. Een grote get-together van duizenden start-ups, investeerders en gelauwerde entrepreneurs. Deze week geven we een bloemlezing van de initiatieven die wij een warm hart toedragen. Meer Web Summit start-ups? Check de tag Web Summit.

Social
We zagen opvallend veel sociale initiatieven. En dan geen Facebook of Snapchat varianten, maar ideeën die het individualisme achter zich laten en weer meer de gemeenschap opzoeken. Mooie trend!

wazzurpDe ultieme start-up hierin is WeHelpen. Het idee is simpel: mensen met een zorgvraag in contact brengen met mensen die willen helpen. Met wat dan ook. Eigenlijk komen een heleboel sociale netwerken hierin samen met als doel er voor elkaar te zijn. Geef aan waar je hulp bij wilt hebben, of welke soort hulp je wilt bieden en een match is zo gemaakt. Nice!

Omzien naar elkaar is ook een achterliggende gedachte bij Wazzurb. Eigenlijk een Facebook/Whatsapp-combinatie op basis van geografische ligging: alleen mensen die in een straal van 2,5 mijl wonen mogen deelnemen aan jou groep. Veilig om melding te maken van verdachte zaken, handig om mensen uit de buurt wat beter te leren kennen en praktisch als je iets gezamenlijks wilt organiseren in de wijk of als je iets specifieks wilt lenen.

Ook het Tinder-tijdperk laten we binnenkort (gelukkig) achter ons en we gaan weer voor wat meer diepgang als het aan onze Duitse vrienden van Mazel ligt. Zij ontwikkelde volgens eigen zeggen de anti-Tinder. Een app waarbij een match voor een mogelijke date wordt gemaakt, maar waarbij je pas details krijgt te zien na het spelen van twee spelletjes. Een prima manier om elkaar eerst wat beter te leren kennen, want met spelletjes moet je snel zijn, dus reageer je met je eerste ingeving. Op basis van de uitkomsten bepaalt de app of jullie niet alleen op een gephotoshopte foto, maar juist ook op karakter echt een match zijn.

Lees ook:  groovy bril

 

13 comments on “Beste social start-ups

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *