feli app - daily cappuccino - lifestyle blog

Beste shopping start-ups

Vorige week was Daily Cappuccino wederom aanwezig op de Web Summit in Dublin. Een grote get-together van duizenden start-ups, investeerders en gelauwerde entrepreneurs. Deze week geven we een bloemlezing van de initiatieven die wij een warm hart toedragen. Meer Web Summit start-ups? Check de tag Web Summit.

Shopping
Wie houdt er nu niet van koopjesjagen, unieke items scoren of eindelijk genoeg geld hebben om die must-have te kopen? Gelukkig zijn er voldoende nieuwe apps die ons daar bij kunnen helpen.

Feli is een personal shopper voor cadeaus. Op basis van een aantal vragen worden suggesties gedaan voor de perfect gift. Vervolgens kun je aangeven of het geschikt is (en gelijk wil kopen) of nog verder wil zoeken. De suggesties worden dan steeds beter volgens een lerend systeem.

Het Nederlandse Maceti ontwikkelde een app waarmee je met een druk op de knop een item uit een magazine kunt kopen. Je ziet iets leuks in je favoriere lifestyle-blad, maakt een foto met de app, en je krijgt direct een aantal webwinkels te zien waarin die tas, accessoire, kledingstuk of gadget te koop is. Handig! Nu nog in beta, dus werkt het met slechts folders, maar op Web Summit zagen we al een prototype dat werkte met meerdere magazines.

maceti folder app - daily cappuccino - lifestyle blog

Iets leuks gezien op Marktplaats of andere koopjessite, maar vraag je je af of het wel te vertrouwen is? Daar maakt Bengees een einde aan. De app is een soort marktplaats voor een groep bekenden, zodat je spullen van familie, vrienden en kennissen kunt kopen en verkopen. Zo weet je zeker dat dat mooie truitje goed terecht komt bij je nichtje en dat die tweedehands iPhone gewoon werkt want hij is van de lieve buurvrouw geweest.

Lees ook:  Monnikenwerk

bengees app - daily cappuccino - lifestyle blog

Well Dressed is je persoonlijke kledingadviseur. Je kunt je hele kledingkast invoeren door foto’s te maken van alle items (ok, dat is even een werkje…). Vervolgens maakt de app op basis van het weer, je style en budget een selectie van eigen items en items die je kunt kopen voor een perfecte match. Op een tinder-achtige manier swipe je items die je wel of niet leuk vindt voor de ideale look.

well dressed app - daily cappuccino - lifestyle blog

 

 

4 comments on “Beste shopping start-ups

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *