apps websummit - daily cappuccino - lifestyle blog

Beste lifestyle start-ups

Vorige week was Daily Cappuccino wederom aanwezig op de Web Summit in Dublin. Een grote get-together van duizenden start-ups, investeerders en gelauwerde entrepreneurs. Deze week geven we een bloemlezing van de initiatieven die wij een warm hart toedragen. Meer Web Summit start-ups? Check de tag Web Summit.

Lifestyle
Wat Netflix voor films/series deed en Spotify voor muziek wil Maggy voor tijdschriften doen. All you can read voor een vaste prijs. Ze hebben al deals gesloten met een paar goede titels zoals Esquire, Elle, Cosmopolitan, Happinez, Quote, Kijk en Elle. In totaal 24 stuks en ze beloven snel meer.

just maggy

Muziekliefhebbers en met name gitaristen zullen blij worden van Chordify. Dit is namelijk een gigantische (en groeiende) verzameling van akkoorden bij populaire muziek. Al luisterend naar een track kun je gelijk meespelen. Staat een nummer niet in de database? Dan kun je hem aanmelden en werkt de technologie erachter een akkoordenschema voor je uit. Bij sommige nummers is ook zelfs de videoclip beschikbaar. Lekker meespelen met je muziekhelden.Chordify

Het is vrij irritant als je thuiskomt en merkt dat er een koerier langs is geweest met jouw langverwachte pakketje. Maar ja, je bent nu eenmaal niet altijd thuis. Het Belgische Parcify wil een einde aan deze frustratie maken en gaat pakketjes niet op adressen maar bij mensen persoonlijk brengen. Op het moment dat een koerier in de buurt komt, kun je via de app laten weten waar jij bent en hij komt naar jou toe, in plaats van je huis. Handig!

Parcify - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Boeken lezen we tegenwoordig vaker op een e-reader. Dat maakt extra opties mogelijk. De Italianen van eMooks bedachten een systeem waarbij je passende geluiden hoort tijdens het lezen. Het werkt als een soort karaoke. Je leest in het tempo van de oplichtende woorden, en zodra er in de database van eMooks een relevant geluid zit (hondengeblaf, golven van de zee, geschreeuw, pistool, geklets op de achtergrond, etc.) hoor je dat. Beetje verwarrend in het begin, maar wel een leuke toevoeging. Binnenkort beschikbaar in de app stores.

Lees ook:  koffielab

 

9 comments on “Beste lifestyle start-ups

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *