resnap fotoalbum - daily cappuccino - lifestyle blog

Beste foto en video start-ups van dit moment

Vorige week was Daily Cappuccino wederom aanwezig op de Web Summit in Dublin. Een grote get-together van duizenden start-ups, investeerders en gelauwerde entrepreneurs. Een feestje, want door de positieve vibe die er hangt, krijgt iedereen het gevoel het helemaal te gaan maken met zijn idee. Helaas zal de meerderheid het niet overleven, maar de komende dagen geven we een bloemlezing van de initiatieven die wij een warm hart toedragen.

Foto & video
Dat video helemaal cool is, wisten we al, maar hoe beheer je al die losse clips en zorg je ervoor dat het allemaal een beetje professioneel overkomt. Het Nederlandse GroupClip bedacht een app waarmee je samen met anderen een video kunt maken. Bijvoorbeeld een concert vanuit verschillende camera-standpunten vastleggen, of een eventverslag op diverse momenten en plaatsen registreren. Al die beelden komen in de app bij elkaar, waarna je supersimpel als regisseur aan de slag kan. Welk beeld kies je, welke overgangen, geluidje eronder. Klaar en delen maar. Werkt overigens ook met foto’s. Nu nog in beta-stadium, maar de belofte is groots!

Gemak dient eveneens de mens bij ReSnap. Ook een Nederlandse partij (we waren goed vertegenwoordigd in Dublin!) die het maken van fotoboeken makkelijk wil maken. In drie stappen: 1. foto’s uploaden – 2. de app/site maakt op basis van een algoritme zelf een selectie en doet binnen een minuut een voorstel voor een album – 3. Online delen en/of bestellen. Geen avonden meer ploeteren met lastige software, maar gewoon een druk op de knop. En het eindresultaat ziet er verrassend goed uit.

Lees ook:  houten gadgets

groupclip

7 comments on “Beste foto en video start-ups van dit moment

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *