DimSumNow - daily cappuccino - lifestyle blog

Baskets of Steamy Goodness in de Pijp

Het mintgroene pand met de sierlijke gevelletters ‘Baskets of Steamy Goodness’ is niet te missen in de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. Daily Cappuccino zette haar tanden in overheerlijke dim sums bij deze nieuwste hotspot: Dim Sum Now.

Slechts twee weken is Dim Sum Now open in de Pijp, en nu al is het dagelijks een drukte van belang in het kleine zaakje waar de condens van al de heerlijke hapjes op de ramen slaat. Dim Sum zijn gestoomde kleine en lichte maaltijden uit de zuidelijke Chinese keuken. Alle ingrediënten – groente en vlees – wordt biologisch ingekocht en er worden bij de bereiding van de gestoomde hapjes geen rare e-nummers of smaakstoffen toegevoegd. Ook de manden en mandjes waarin wordt gestoomd en uitgeserveerd zijn gemaakt van duurzaam geteelde bamboe.

Dimsums DimSumNow

Lotusblad DimSumNow

De recepten worden in grote mate bedacht door de twee ondernemers zelf. De bereidingstechnieken zijn complex, daarom werken ze samen met een Chinese familie die al generaties in Nederland dim sum bereidt. De technieken zijn echte familiegeheimen, op deze manier zorgen de mensen in de Chinese keuken er ook voor dat de geheimen worden doorgeven.

Menukaart DimSumNow

Wanneer je bij ‘Dim Sum Now’ een portie dim sum of gyoza bestelt, dan krijg je verschillende en verrassende vullingen. Gyoza komt in de varianten varkensvlees, kip, spinazie, eend en vis/zeevruchten. Ze zijn erg lekker. De zeewiersalade die je erbij kunt bestellen is gewoonweg nomnomnomnomnom….

Het leuke aan dim sum is dat je het kan eten als lunch, avondeten of als je gezonde snack voordat je de kroeg in gaat. Altijd dus. Daarom is Dim Sum Now  vanaf de lunch tot ’s avonds laat geopend voor de gezonde en lekkere trek. Dim sum komt in porties in een kleine basket (6,95) of in een grote (9,95).

Lees ook:  Misc Store Amsterdam

Sauzen DimSumNow

De belofte aan de gevel: ‘Baskets of Steamy Goodness’, maken ze zeker waar! Daily Cappuccino is blij met deze nieuwkomer in de Pijp. Daar ga je ons veel vaker zien.

1 comment on “Baskets of Steamy Goodness in de Pijp

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *