De tijd van tropische cocktails is toch echt voorbij. De herfst is in volle gang en het is tijd om ook onze borrelavondjes hierop aan te passen.
Daarom vandaag een recept voor heerlijke gevulde dadels en vijgen, mét jenever. Een letterlijk borrelhapje dus. Hooghoudt’s bruine jenever is perfect voor dit herfst recept door zijn volle en zwoele smaakcombi van kandij, kaneel en vanille. Let’s get started!
Ingrediënten/benodigdheden
– gedroogde dadels
– gedroogde vijgen
– Hooghoudt bruine jenever
– mascarpone
– gerookte spek (reepjes)
– tapasprikkers
Bereiding
1) Dompel de gedroogde dadels en vijgen ieder in hun eigen badje Hooghoudt jenever. Hier moet je ze zeker 1,5 tot 2 uur in laten liggen zodat ze, heel letterlijk, de smaak te pakken krijgen. Als het goed is zijn je gedroogde dadels pitloos. Mocht dit niet het geval zijn, haal dan zelf de pit eruit voor je ze in de jenever legt!
2) Haal je vruchten uit de jenever en vul ze met mascarpone.
3) Rol elke vrucht nu in een reepje spek, steek er een prikker doorheen et voilà!
4) Ready to serve met een glaasje Hooghoudt’s bruine jever ernaast voor een gezellige borrel.