Recept: Borrelen met jenever vruchten

by Isabeau Kamphuis

De tijd van tropische cocktails is toch echt voorbij. De herfst is in volle gang en het is tijd om ook onze borrelavondjes hierop aan te passen.

Daarom vandaag een recept voor heerlijke gevulde dadels en vijgen, mét jenever. Een letterlijk borrelhapje dus. Hooghoudt’s bruine jenever is perfect voor dit herfst recept door zijn volle en zwoele smaakcombi van kandij, kaneel en vanille. Let’s get started!

Ingrediënten/benodigdheden
– gedroogde dadels
– gedroogde vijgen
Hooghoudt bruine jenever
– mascarpone
– gerookte spek (reepjes)
– tapasprikkers

Hooghoudt Jenever Recept - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Bereiding
1) Dompel de gedroogde dadels en vijgen ieder in hun eigen badje Hooghoudt jenever. Hier moet je ze zeker 1,5 tot 2 uur in laten liggen zodat ze, heel letterlijk, de smaak te pakken krijgen. Als het goed is zijn je gedroogde dadels pitloos. Mocht dit niet het geval zijn, haal dan zelf de pit eruit voor je ze in de jenever legt!

Hooghoudt Jenever Recept - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

2) Haal je vruchten uit de jenever en vul ze met mascarpone.

Hooghoudt Jenever Recept - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

3) Rol elke vrucht nu in een reepje spek, steek er een prikker doorheen et voilà!

Hooghoudt Jenever Recept - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

4) Ready to serve met een glaasje Hooghoudt’s bruine jever ernaast voor een gezellige borrel.

Hooghoudt Jenever Recept - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  Recept: mooi met avocadotruffels

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy