Hooghoudt Jenever Recept - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Recept: Borrelen met jenever vruchten

De tijd van tropische cocktails is toch echt voorbij. De herfst is in volle gang en het is tijd om ook onze borrelavondjes hierop aan te passen.

Daarom vandaag een recept voor heerlijke gevulde dadels en vijgen, mét jenever. Een letterlijk borrelhapje dus. Hooghoudt’s bruine jenever is perfect voor dit herfst recept door zijn volle en zwoele smaakcombi van kandij, kaneel en vanille. Let’s get started!

Ingrediënten/benodigdheden
– gedroogde dadels
– gedroogde vijgen
Hooghoudt bruine jenever
– mascarpone
– gerookte spek (reepjes)
– tapasprikkers

Hooghoudt Jenever Recept - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Bereiding
1) Dompel de gedroogde dadels en vijgen ieder in hun eigen badje Hooghoudt jenever. Hier moet je ze zeker 1,5 tot 2 uur in laten liggen zodat ze, heel letterlijk, de smaak te pakken krijgen. Als het goed is zijn je gedroogde dadels pitloos. Mocht dit niet het geval zijn, haal dan zelf de pit eruit voor je ze in de jenever legt!

Hooghoudt Jenever Recept - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

2) Haal je vruchten uit de jenever en vul ze met mascarpone.

Hooghoudt Jenever Recept - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

3) Rol elke vrucht nu in een reepje spek, steek er een prikker doorheen et voilà!

Hooghoudt Jenever Recept - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

4) Ready to serve met een glaasje Hooghoudt’s bruine jever ernaast voor een gezellige borrel.

Hooghoudt Jenever Recept - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  KEET Rotterdam

1 comment on “Recept: Borrelen met jenever vruchten

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *