Illy - Coffee - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Illy keeps busy

Het Italiaanse merk Illy had het druk deze maand. Vorige week de lancering van de Yoko Ono art collection en deze week de opening van Nederlands allereerste espressamente in Amsterdam.

Illycafé
De Italiaanse koffiebrander bestaat al sinds 1933 en zet al die tijd al haar blend van 100% Arabica espresso op de markt. De koffie wordt in meer dan 140 landen over de hele wereld verkocht. Maar naast de honderdduizenden restaurants waar je een kopje illy kunt drinken, heeft het merk ook haar eigen monobrand illy shops in 43 landen.

Espressamente Amsterdam
Naast deze shops vind je in 34 landen ook zogenaamde illy espressamentes. Hier kan je terecht voor de enige echte illy smaak, in een illy interieur, met uitzicht op onze hoofdstad. Want… de eerste Espressamente opent vandaag officieel haar deuren op de Hasselaerssteeg 4-6 in hartje Amsterdam. Erg leuk want in een espressamente illy heb je echt het idee in een authentieke Italiaanse koffiebar te staan!

Illy - Coffee - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Yoko Ono Art Collection
Al ruim 20 jaar (sinds 1992) zetten bekende kunstenaars hun ontwerp op illy kopjes. Voor de nieuwste Art Collectie werkte illy samen met niemand minder dan Yoko Ono. Het helen van wat gebroken is en het koesteren van hetgeen dat niet gebroken mag worden, vormen het uitgangspunt van de collectie. De 7 espresso kopjes laten de fragiliteit van ons bestaan en de wereld zien, maar vooral de mogelijkheid tot vergeven en de hoop op een betere toekomst. Het design is geïnspireerd op de traditionele Japanse Kintsugi kunst. De limited edition is vanaf september verkrijgbaar via shop.illy.com.

Illy - Coffee - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Fun fact: per dag worden er over de hele wereld zo’n 7.000.000 (!) kopjes illy geconsumeerd.

Lees ook:  Happyhappyjoyjoy East: Aziatisch eten in Oost-Amsterdamse sferen

0 comments on “Illy keeps busy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *