Camera Restricta - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Fotocamera die niet meewerkt

De Duitse kunstenaar Philipp Schmitt bedacht de geniale Camera Restricta; een camera die, op het moment dat je een foto wil maken van iets, op internet zoekt naar vergelijkbare foto’s die gemaakt zijn op exact diezelfde locatie. Als de camera ‘van mening is’ dat er al te veel vergelijkbare foto’s zijn gemaakt op die locatie, dan maakt-ie simpelweg geen nieuwe.

Camera Restricta - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Camera Restricta - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Met name toeristen staan er immers bekend om, om van 1 en hetzelfde gebouw allemaal dezelfde foto te maken (wie maakt er nu niet die ‘leunende’ foto van de Toren van Pisa…?). Het project van de kunstenaar heet dan ook Camera Restricta, niet zo zeer om mensen te verbieden om foto’s te maken maar om ze juist te stimuleren een vernieuwend perspectief te kiezen.

Camera Restricta - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Camera Restricta - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Overigens komt de camera niet echt op de markt.Een foto beoordelen aan de hand van geo-tags is nu eenmaal niet helemaal mogelijk. Wel wil Schmitt ervoor zorgen met zijn 3d-prototype en concept dat mensen nadenken over het waarom achter wat ze fotograferen…

Camera Restricta from Philipp Schmitt on Vimeo.

Lees ook:  Warmtekussen voor op het terras
Categories Design Gadgets

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Fotocamera die niet meewerkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *