5 must-visit tentoonstellingen voor in de herfstvakantie

De herfstvakantie is aangebroken! Yeah, tijd om weer even op adem te komen van de afgelopen drukke school- of werk-weken. Geen vlucht naar een zonnige bestemming geboekt? Geen nood, ook in Nederland is er genoeg leuks te doen. Wij tippen onze top 5 must-visit-expo’s:

1) Hollandse zelfportretten – Selfies uit de Gouden Eeuw
Op 8 oktober opende deze voorstelling in het vernieuwde Mauritshuis te Den Haag. Nog t/m 3 januari 2016 kan je hier zevenentwintig van de mooiste zelfportretten uit de bloeiperiode van de Hollandse schilderkunst komen bekijken. Leuke van de expositie is dat er een parallel wordt getrokken met de moderne selfie. Wie de zeventiende-eeuwse zelfportretten namelijk bekijkt, kan de vergelijking met de selfie gemakkelijk maken. Oog in oog staan met Jan Steen of Rembrandt en een selfie met één van deze grootmeesters maken? Kom dan naar Den Haag!

Mauritshuis
8 oktober 2015 – 3 januari 2016

5 must-visit tentoonstellingen - herfstvakantie - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

2) Keith Haring – The Political Line
Met zijn onmiskenbaar eigen stijl ontketende Keith Haring een ware revolutie in de kunst van de jaren ’80. In de Kunsthal te Rotterdam kan je nu alles zien over het leven en werk van de invloedrijke Amerikaanse kunstenaar en activist Keith Haring (1958-1990).

De Kunsthal
20 september 2015 – 7 februari 2016

3) Azië > Amsterdam Luxe in de Gouden Eeuw
Deze, net geopende, tentoonstelling neemt je mee naar de Gouden Eeuw, waarin mensen voor het eerst kennismaakten met ‘exotische kostbaarheden’ als porselein, lakwerk, ebbenhout, ivoor en zijde.

Rijksmuseum
17 oktober 2015 – 17 januari 2016

5 must-visit tentoonstellingen - herfstvakantie - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

4) Royal Showpieces II, in stijl opgediend
Het vervolg op ‘Royal Showpieces’ in 2014. Deze keer wordt met serviezen, tafellinnen en toegepaste kunst de eetcultuur aan het hof op bijzondere wijze tot leven gebracht. Modern design en historische voorwerpen komen op Paleis Het Loo samen.

Lees ook:  Houten desktop

Paleis Het Loo
25 september 2015 – 17 april 2016

5 must-visit tentoonstellingen - herfstvakantie - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5) Ode aan de Nederlandse Mode
Het Gemeentemuseum in Den Haag toont een groots overzicht van de Nederlandse modegeschiedenis en schetst daarnaast hoe de mode zich in ons land vanaf 1900 heeft ontwikkeld.

Gemeentemuseum Den Haag
19 september 2015 – 7 februari 2016

1 comment on “5 must-visit tentoonstellingen voor in de herfstvakantie

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *