Recept - avocadotruffels - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Recept: mooi met avocadotruffels

‘Schoonheid komt van binnen uit…’ een uitspraak die wat gezapen over kan komen maar waar wel degelijk een kern van waarheid in zit.

Ons uiterlijk wordt grotendeels bepaald door onze huid. Om die huid in een top-conditie te houden, is het belangrijk om gezond te leven. Oftwel: gezond eten en zorgen voor voldoende beweging, ontspanning en nachtrust. Doe je dat even niet dan is dit direct aan de huid terug te zien. Je krijgt last van een droge huid, mee-eters, puistjes… niet bepaald kenmerken van een gezonde huid kortom. Een gezonde huid straalt!

Een vrucht die super positieve eigenschappen bezit voor de conditie van de huid is de avocado. Avocado’s bevatten heel veel vitamine E en onverzadigde vetzuren. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een gezonde, soepele en zachte huid. Eet je daarom stralend-mooi met de avocadotruffels uit onderstaand recept!

Recept - avocadotruffels - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Ingrediënten/benodigdheden (voor ongeveer 10 – 15 truffels):

– ½ avocado
– 40 gram pruimen
– 50 gram amandelmeel
– Kardemom (gemalen)
– 1 el biologische honing
– Rauwe cacao poeder
– Staafmixer of keukenmachine

Bereiding:

1) Voeg de halve avocado, pruimen, het amandelmeel, de kardemom en honing bij elkaar en mix met een staafmixer of keukenmachine tot een glad geheel.
2) Draai hiervan met een lepel of je handen, bolletjes van circa 2 bij 2 cm en rol deze door de cacao poeder. Et voilà, klaar zijn de avocado truffels!
3) Omdat ze wat zacht zijn (lekker smeuïg), zou je ze in de koelkast nog even wat op kunnen laten stijven. Circa 20 minuten is voldoende.

Lees ook:  Hoe je van jezelf een kookprins(es) maakt met het juiste kookgerei

1 comment on “Recept: mooi met avocadotruffels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *