Caffenol - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Foto’s ontwikkelen met koffie

Wij genieten elke dag van ons verse bakje koffie, maar sommige fotografen zetten niet koffie om het op te drinken, maar om er negatieven mee te ontwikkelen. Huh!? Yes, je leest het goed. Onder fotografen is dit vrij bekend, maar onder leken niet.

Door een zwart/wit film te ontwikkelen volgens het zogenaamde Caffenol-recept (oftewel een bad van oploskoffie, soda en vitamine) krijg je namelijk verrassend artistieke foto’s met een bijzonder mooie grijs/bruine kleur.

Caffenol - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Leuk is dat er voortaan regelmatig toffe Caffenol-workshops worden georganiseerd, waardoor je ook als amateur deze bijzonder koffie-techniek kan leren.

In oktober wordt er bijvoorbeeld een workshop georganiseerd door Studio Simply Slow; tijdens die dag krijg je een fotografie-intro door On A Hazy Morning en het Caffenol-gedeelte wordt gedemonstreerd door Madri van Veldhuizen van Lomography Nederland. Zeker een aanrader om je voor in te schrijven!

Caffenol - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Caffenol - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Caffenol - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  Fantasievolle, interactieve street art
Categories Food Gadgets

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “Foto’s ontwikkelen met koffie

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *