Uit-tip: Fotografiefestival Unseen

Van 18 t/m 27 september vindt weer het 10-daagse fotografiefestival Unseen plaats op meer dan 38 locaties in de stad Amsterdam. Unseen werkt hiervoor samen met diverse culturele instituten, academies, fotografen en kunstenaarsinitiatieven die op een vernieuwende en onconventionele wijze fotografie presenteren. Vorig jaar was ik er zelf voor het eerst en was zeker onder de indruk van al het moois en creatiefs dat te zien was.

Fotografiefestival Unseen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
© Dimer van Santen

Tof is dan ook dat voor de aankomende editie Unseen ook een uitgebreid festivalprogramma introduceert met een focus op fotografie, dat zich zal uitstrekken over de gehele stad (en niet alleen het het terrein van de Westergasfabriek). Het programma bestaat uit vier thema´s: Hidden Treasures, Open Doors, Cultural Institutions en het Neighbourhood Project. Onder andere in de voormalige Citroën Garage, het Prinsengrachtziekenhuis en op het kantoor van de ING Bank zijn expo’s te bezoeken.

Fotografiefestival Unseen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
© Chymo Meng

Ook nieuw is dit jaar het zogenaamde Artist Recipes, een on-site dining experience op vrijdag 18 en zaterdag 19 september, waar een aantal door Unseen geselecteerde kunstenaars het menu van de avond bepalen. De diners vinden plaats in het Westergasterras, waar de recepten en hun link met het werk van de fotografen deze avonden centraal staan. Het volledige programma van Unseen Festival is vanaf eind augustus op www.unseenamsterdam.com te vinden.

Zin in een visueel dagje uit? Ga dan dus naar Unseen. Een dagticket kost €16,50 (een passe partout heb je voor €34,-). Het volledige programma is te vinden op www.unseenamsterdam.com.

Fotografiefestival Unseen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
© Tue Juelsbo
Lees ook:  Eten in PARK, het restaurant van het prachtig gerenoveerde Hotel Arena
Categories Design Events

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Uit-tip: Fotografiefestival Unseen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *