Quartier Miss Blanche - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Sweet Suite @ Quartier Miss Blanche

Daar waar vroeger een tabakswinkel op de hoek van de Hooge der A en de Brugstraat gevestigd was, bevindt zich tegenwoordig één van de mooiste hotels van het Hoge Noorden, op het fraaiste plekje van Groningen. Dit mag ik uiteraard wel verkondigen, als rasechte Groningse. Hotel Miss Blanche, dat haar naam ontleent aan het voormalige sigarettenmerk voor dames, zetelt hier nu bijna drie jaar en breidt haar territorium beetje bij beetje uit. Daily Cappuccino was twee nachten te gast, en zo werd ik zomaar toerist in eigen stad.

Quartier Miss Blanche - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Na een warm onthaal bij de receptie werd ik naar mijn Deluxe Suite geleid. Wat meteen opvalt en dit hotel uniek maakt, is dat alle suites en apartments zich in een ander pand bevinden dan de receptie. Een blokje om is dus meer regel dan uitzondering. De suite straalt een uiterst prettige sfeer uit. Veel aandacht is besteed aan het interieur: de suite karakteriseert zich door retro en kleurrijk meubilair, in combinatie met een strak design en een vleugje kitsch. Daarbij is de wand voorzien van een groots schilderij, voortvloeiend uit Groningse creativiteit. De shortstay suites en longstay apartments hebben echter allen een eigen stijl, waarin warme hout- en grijstinten de boventoon voeren. Niet alleen kun je hier overnachten met een partner of vriend(in), ook gezinnen en vriendengroepen worden luxueus verwelkomd in een vier- of zespersoons appartement met uitzicht op de A.

Inmiddels is het mooiste stukje Groningen uitgegroeid tot Quartier Miss Blanche, waar – naast het hotel – een café en een restaurant met hun naam de tabakswereld eer aandoen: café De Sigaar en restaurant De Pijp. Voor een snellere hap (en heerlijke koffie, by the way) kun je terecht bij De Sigaar, terwijl De Pijp een meer culinaire wine & dine aanbiedt. Schemerige sferen, oog voor design, een prettige en vriendelijke service met de nodige kennis over het zeer aangename wijnarrangement, heerlijke truffelmayonaise, een mooi samengesteld verrassingsmenu, en de controverse van consciëntieus opgemaakte borden en een simpele papieren zak met warme broodjes of patat, maakt dat dit een plekje is om naar terug te keren.

Quartier Miss Blanche - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Quartier Miss Blanche - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  De stad ontdekken met locals dankzij Sir Explore

Al met al biedt een verblijf bij Hotel Miss Blanche luxe, privacy en rust. Omdat alle paradijsjes zich in een ander pand bevinden dan de receptie, ervoer ik mijn verblijf als huisje numero deux in mijn stad, al was het slechts voor twee nachten. Het enige minpuntje is dat het hotel nog redelijk high budget is, dus voornamelijk zakelijk en high class publiek aantrekt. Maar, hier komt verandering in, want dit najaar opent Hotel Miss Blanche twee nieuwe panden in hun unieke quartier met ietwat kleinere en beter betaalbare suites. Be there or be square!

Aan alle Daily Cappuccino drinkers biedt Hotel Miss Blanche een korting aan van 10% inclusief een heerlijk eerlijk ontbijt bij Bakkerij Blanche*

*Alleen geldig bij reserveringen via www.missblanche.nl, per mail of telefonisch onder het noemen van Daily Cappuccino travelers. Geldig tot 31-12-2015

Quartier Miss Blanche - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Quartier Miss Blanche - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Quartier Miss Blanche - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Quartier Miss Blanche 9

2 comments on “Sweet Suite @ Quartier Miss Blanche

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *