Lichtjas

Sportkleding moet allereerst lekker zitten. Je wilt namelijk geen gedoe met schurende naden of ander ongemak. Het doel is namelijk alle beschikbare energie te benutten om de beoogde prestatie neer te zetten. Hoewel het nu ‘s avonds nog redelijk lang licht is, worden de dagen toch al snel weer korter. Zonder daar dramatisch over te doen, heeft dit wel impact op de veiligheid van sporters. In de schemering of het donker is het voor de hardloper of fietser van groot belang om goed zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers. Veel sportkleding heeft daarom een fluoriserende kleur of reflectorstrepen. Voor sommigen is dat onvoldoende en zij behangen zich met lampjes.
large_sugoi_zap_collection_03

Als je daar geen zin in hebt en toch veilig wilt sporten, kun je nu kiezen voor de lichtgevende kleding van SUGOI. Het kledingmerk is opgezet door een endurance sporter die naast comfort ook zichtbaarheid als prioriteit heeft. Omdat de beschikbare kleding niet aan zijn eisen voldeed, ging hij zelf aan de slag. Zo ontwikkelde hij de Zap-sportkledinglijn. De kleding uit deze lijn is gemaakt van zeer innovatieve stof, uitgerust met hele kleine glazen kralen. Het materiaal is natuurlijk ademend en waterdicht. Het is mooie echter dat de drager ook in donker extreem goed zichtbaar is als het jasje licht vangt. Een lantaarnpaal of een stel koplampen is voldoende om je veilig te bewegen. Er is een minpunt: met deze lichtjas zijn er geen excuses meer om ook in het donker te sporten!

large_sugoi_zap_collection_01

Lees ook:  Architectje spelen

0 comments on “Lichtjas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *