Vleeschwaar - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Vleeschwaar in het zonnetje

En we hebben er weer een nieuw food-platform bij… Voor recepten met Nederlandse vleeswaren (die verder gaan dan de welbekende boterham) kun je namelijk vanaf nu terecht op Vleeschwaar.nl. De website is een initiatief van de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) en heeft als doel om Nederlandse vleeswaren een podium te geven.

Vleeschwaar - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Van oudsher is Nederland immers een echt vleeswarenland met vele ambachtelijke recepturen. Op het online inspiratieplatform Vleeschwaar vind je daarom naast heerlijke recepten ook achtergrondverhalen over het ambacht, filmpjes, leuke weetjes en tips met betrekking tot vleeswaren en lekker eten. Het platform werkt hiervoor onder andere samen met verschillende ambassadeurs (zogenaamde smaeckmakers) zoals topsporter Naomi van As, chef-koks Alain Caron en Agus Hermawan en foodbloggers Francesca kookt en Oh my Foodness. Deze fijnproevers delen hun knowhow door middel van hun favoriete vleeswarenrecepten.

Vleeschwaar - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Ossenworst met groene pepersaus en citroengras kokossaus
Vleeschwaar - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Vitello tonato Fricandeau

Leuk onderdeel van de website is dat er verschillende kopjes te vinden zijn zoals Op chique, Balansmomentje, Lekker & leuk en Pimp je kliekje. Op die manier wil de website voor ieder wat wils creeeren, met zowel culinaire hoogstandjes als ook magere recepten en gerechten die kinderen lekker vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van stromboli met rauwe ham, Italiaanse mini-rollades en power pasta met gekookte worst…. Klinkt allemaal in ieder geval al erg lekker!

Vleeschwaar - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Vleeschwaar - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  Holle vaten...
Categories Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Vleeschwaar in het zonnetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *