Travel Guide: Oostende

by Imke Walenberg

De Belgische kust is zo dicht bij voor ons, maar velen zijn er toch nog nooit of niet vaak geweest. En dat terwijl de kust tussen Frankrijk en Nederland 10 kustgemeenten telt en zo’n 67 kilometer lang is en er dus genoeg te ontdekken valt… Eén van die kustgemeenten is Oostende, centraal gelegen langs de Belgische kust met ruim 70.000 inwoners. Wij reisden af naar Oostende om te kijken wat de stad ons allemaal te bieden heeft!

SLEEP

Velodroom43
Deze Bed & Breakfast (gelegen in de Velodroomstraat…op nummer 43) ligt in de Bel Epoquewijk, een stadsuitbreiding die op het eind van de 19e eeuw onder koning Leopold II tot stand is gekomen. De lichte, strakke kamers zijn recent volledig gerenoveerd en kosten ongeveer 115 Euro per nacht (voor een tweepersoons kamers). En mooi; 5 minuten lopen en je bent op de Zeedijk!

Velodroom43
Velodroomstraat 43, Oostende
Website: www.velodroom43.be

Travel Guide: Oostende - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hi-Hostel De Ploate
Wil je voor meer budget gaan? Dan kan je terecht in het spiksplinternieuwe hostel De Ploate, pal in het centrum van Oostende en vlakbij het strand en het station. Bijzonder is dat het hostel een strandlabo herbergt. Hier kan je terecht om alles over de zee te weten te komen.

Hi-Hostel De Ploate
Langestraat 72, Oostende
Website: www.jeugdherbergen.be

Travel Guide: Oostende - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Thermae Palace
Ga je voor exlcusief, dan moet je in het grootste monument van Oostende zijn. In 1933 werd het majestueuze Thermae Palace Hotel plechtig geopend door koning Albert I en koningin Elisabeth. Adellijke families en zelfs de sjah kwamen met hun gevolg genieten van deze bijzondere plek. Een superior kamer mét zeezicht is te boeken voor een vanaf-prijs van €149,-

Lees ook:  Een onverwacht mooi wintersportavontuur in Tsjechië

Thermae Palace
Koningin Astridlaan 7
Website: www.thermaepalace.be

Travel Guide: Oostende - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

EAT & DRINK

Voor verse vis moet je in Oostende zijn. Zo vond eind juni voor de 3e keer l’ostendaise” plaats: een mix van smaakvolle evenementen, creatieve streekgerechten, maritieme wandelingen en ‘Aan Tafel Met’ de visser. Waar moet je heen voor de lekkerste visgerechten, maar ook voor koffie en bier? Onze hotspots:

De Familie Jansen
Hotspots die echt om koffie draaien zijn schaars in Oostende, maar gelukkig is daar De Familie Jansen; een kleine, gezellig koffiebar waar eigenaresse Coby versgebrande koffie schenkt. Ze verzint naast de usual koffie’s ook allerlei bijzondere koffierecepten zoals het kokoslimoentje (cappuccino met kokosmelk en limoensap) en de Primavera waarin lavendel is verwerkt.

De Familie Jansen
Kapucijnenstraat 2, Oostende
Website: www.facebook.com/pages/De-familie-Jansen/

Travel Guide: Oostende - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

CultuurCafé
Waar je ook lekker koffie kan krijgen én een goed ontbijt is het CultuurCafé in De Grote Post. Inderdaad, in het gebouw dat vroeger ook daadwerkelijk de post verzorgde. Nu is het een cultuur centrum met het CultuurCafé als fijn relaxpunt. Het café maakt zo veel mogelijk gebruik van biologische en lokale producten. Worden wij ook blij van!

CultuurCafé
Hendrik Serruyslaan 18A, Oostende
Website: www.degrotepost.be/cultuurcafe

Travel Guide: Oostende - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Travel Guide: Oostende - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Ostend Queen
Dit restaurant ligt verborgen in het dak van het Kursaal in Oostende met een super uitzicht op de Noordzee. De Nederlandse kok Raoul de Koning is chef en maakt de heerlijkste gerechten voor je. Zo proefden wij onder andere de gebakken zeewolffilet met zachte vissaus en kaneel…. hmmmmm…..

Ostend Queen
Kursaal-Westhelling 12, Oostende
Website: www.ostendqueen.be

Travel Guide: Oostende - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Café Botteltje
Een Belgisch biertje hoort er natuurlijk bij! De spot to go is dan Café Botteltje. Met een assortiment van ongeveer een 300-tal Belgische bieren en 50 Belgische jenevers, is de keuze wat je kan noemen reuze…. Naast dat je in het Botteltje lekkere biertjes kan drinken, is de sfeer er zoals die in een bruin café moet zijn; erg gezellig.

Lees ook:  5 x opkomende Europese vakantiesteden

Café Botteltje
Louisastraat 19, Oostende
Website: www.hotelmarion.be/cafe-botteltje/

Travel Guide: Oostende - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

DO

Garnaalvissers te paard in Oostduikerke
Dit bijzondere gebeuren werd in december 2013 door Unesco erkend als immaterieel erfgoed. De hele zomer (op gezette tijden) kan je deze unieke traditie van de garnaalvissers op hun grote paarden bewonderen. Wij mochten het zelf aanschouwen en het is werkelijk waar een machtig gezicht om de ruwe, knoestige mannen ter paard het water in te zien gaan. Als je geluk hebt kan je de vers gevangen grijze garnalen achteraf gelijk proeven! Zie hieronder een korte impressie die we maakten tijdens het garnaalvissen….

Website: www.paardevissers.be

Theater Aan Zee
Theater Aan Zee is een jaarlijks terugkomend tiendaags theater- en muziekfestival. Dit jaar vindt het plaats van 30 juli tot en met 8 augustus. Centrale gast, die een deel van het programma samenstelt, is deze keer Theater Zuidpool. In totaal zijn er 120 verschillende producties met in totaal meer dan 400 voorstellingen te zien. Toffe is dat de voorstellingen te zien zijn op locatie. Dat kan een kerk, loods, maar ook een scheepswerf zijn.

Website: www.taz2015.theateraanzee.be/nl/
Tickets: www.taz2015.theateraanzee.be/nl/tickets

Travel Guide: Oostende - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Marvin Gaye Tour
Marvin Gaye komt op 14 februari 1981 per boot in Oostende aan om zijn sterrenbestaan in de VS te ontvluchten. Tijdens zijn verblijf in Oostende schrijft hij zijn megahit ‘Sexual Healing’. Yep… in Oostende (wie had dat gedacht?!). De speciale Marvin Gaye Midnight Love Tour leidt je langs alle plekken die voor Marvin Gaye van betekenis zijn geweest. Sla zeker muziekbar Lafayette niet over. Want mocht Marvin Gaye nog leven dan was dat absoluut zijn favoriet soul café geweest.

Lees ook:  Review Mazda6 20th anniversary edition; een feest om in te rijden

Website: www.marvingaye.be/nl

Travel Guide: Oostende - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Mini Flandriens
Wil je een origineel, Belgisch aandenken meenemen en is verse vis toch een beetje onhandig? Ga dan voor de mini Flandrien, een handgeschilderde miniatuur wielrenner. Ze zijn te koop in alle ploegkleuren en een echt verzamelobject.

Travel Guide: Oostende - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy