Rij-impressie: nieuwe Fiat 500

Het schattige rugzakje van Fiat, de 500, heeft na acht jaar een facelift gekregen! Spannend. Want wat verander je aan een model dat al jaren zo succesvol is? Daily Cappuccino vloog naar Turijn om de nieuwe Fiat 500 te testen!

nieuwe-fiat-500-2015-achterkant

Een échte metamorfose kunnen we het noemen. En dat is maar goed ook, want ‘don’t change a winning look’. De Fiat 500 is uiterlijk wel een stukje stoerder geworden met een stel nieuwe koplampen voor beter zicht en herkenbare ronde LED-lampen als dagrijverlichting. Ook de achterlampen zijn veranderd, van chique naar speels. De kledingkast van de 500 is tevens aangevuld, met maar liefst 13 lakkleuren waaronder de fabulous kleur’ ‘Rosso Corallo’ (koraalrood), heel zoet! Als we alle lakkleuren bij elkaar zien, is het net een snoepwinkel. Er hangen ook stoere kleuren in de garderobe. Fiat benadrukt in haar persconferentie namelijk dat de nieuwe Fiat 500 ook voor mannen is… Daarom worden we ook verrast door twee opvallende 500’s in zwartgeel én zwartrood in combinatie met het zogenaamde ‘Second Skin’, een kleine wrap op de auto om de 500 nog meer aan kleden met accessoires. Denk aan een camflouge-outfit, pop art-topping of een dakje met een Schotse ruit.

nieuwe-fiat-500-2015-interieur

Het gaat echter niet alleen om de buitenkant, ook de binnenkant heeft een subtiele metamorfose ondergaan. Om de rijbeleving een stukje comfortabeler te maken heeft de nieuwe Fiat 500 een andere wielophanging en nog zuinigere motoren gekregen. Je hebt de keuze uit een TwinAir (tweecilinder motor) met 60 pk, TwinAir Turbo met 80 pk en een viercilinder 1.2l benzinemotor met 69 pk. Dat deze motoren (ook de tweecilinder versies) nu écht voldoen aan de strengste milieu-eisen is mooi meegenomen.

Lees ook:  Rij-impressie BMW Z4 roadster

nieuwe-fiat-500-dashboard

Ook verrast Fiat ons in de 500 met een ‘Uconnect’-infotainmentsysteem’. Standaard verkrijgbaar op de Fiat 500 Lounge. Met onder meer een mooi audiosysteem, handige USB-aansluiting en praktische bediening op het stuurwiel. Het infotainmentsysteem biedt verscheidene functies zoals bluetooth, spraakbediening en vijf jaar gratis Uconnect LIVE met muziekmogelijkheden naast de FM/AM-radio en social media apps. Ook een systeem van TomTom is leverbaar als optie. Nooit meer verdwalen dus!
We missen echter nog een héél belangrijke feature op de nieuwe Fiat 500: cruise control. Nagenoeg ieder stadsautootje beschikt tegenwoordig over de optie cruise control. Helaas de nieuwe Fiat 500 niet…

nieuwe-fiat-500-2015-wielen

Ook zonder cruise control is en blijft de nieuwe Fiat 500 een tof, trendy en fotogenieke stadsauto. Wereldwijd zijn er in totaal al 3,8 miljoen stuks zijn verkocht, inclusief de échte klassiekers. Dat zijn aantallen waar andere automerken van dromen. Ook de nieuwe Fiat 500 zal weer hoge ogen gooien.. Ze is vanaf september te bekijken in de showroom en zal nagenoeg dezelfde prijs hebben als de huidige Fiat 500: een standaard Fiat 500 kost €13.000 en een Fiat 500C (cabriodakje) is er vanaf €14.500.

Nieuwsgierig naar meer beelden van de nieuwe Fiat 500 én de volledige rij-impressie? Lees het op FemmeFrontaal.nl.

1 comment on “Rij-impressie: nieuwe Fiat 500

  1. Het blijft een pareltje van Fiat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *