Recept flower power salade - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Recept: Flower Power Salade

Vanaf nu kan je op Daily Cappuccino met enige regelmaat de recepten van mij, Nienke Peters, vinden. Al jaren heb ik een grote interesse in en passie voor (natuur)voeding, iets wat ook terug te zien is in mijn recepten. Vandaag het eerste recept van mijn hand: een super zomerse flower power salade.

Bloemen verwerken in je eten is hartstikke hip & happening; het ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens hartstikke gezond! Wist je bijvoorbeeld dat wilde bloemen vaak veel gezonde stoffen bevatten? De paardenbloem verbetert bijvoorbeeld de volledige stofwisseling, madeliefjes hebben een veelzijdige werking op hart, bloed en bloedsomloop en het viooltje bevat een kruid tegen bronchitis en allerlei soorten eczeem. Onderstaande salade is dus met recht een flower power salade!

Ingrediënten:

– Gemengde sla
– Paardenbloemen, madeliefjes en (driekleurige) viooltjes uit het wild. Let op dat de bloemen goed schoon, vooral als het wilde bloemen betreft!
– Dadels
– Zachte geitenkaas
– Semi gedroogde tomaatjes
– Balsamico-azijn
– Extra vergine olijfolie

Bereiding:

1) Was de sla en bloemen
2) Snij de dadels in stukjes en meng deze met de semi gedroogde tomaatjes door de sla. Verbrokkel hier vervolgens wat zachte geitenkaas overheen
3) Trek de paardenbloemen voorzichtig uit elkaar en verdeel de blaadjes samen met de madeliefjes en viooltjes over de salade
4) Besprenkel de salade als laatste met wat balsamico-azijn en extra vergine olijfolie. Enjoy!

Lees ook:  Trend: Groen, groener, groenst

3 comments on “Recept: Flower Power Salade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *