Muzikale wereldkaart - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Muzikale wereldkaart

Op vakantie is het altijd leuk om erachter te komen wat voor muziek nu hip is in andere internationale steden. Soms ontdek je dan zelfs de leukste bandjes. Tof is dan ook dat Spotify deze week de zogenaamde Musical Map: Cities of the World heeft gelanceerd; een interactieve visuele tool om te laten zien hoe mensen in verschillende internationale steden naar muziek luisteren.

Ruim twintig miljard tracks zijn geanalyseerd om lokale luistertrends van meer dan duizend steden op de kaart te zetten. De ‘Musical Map’ geeft automatisch een tweewekelijkse update, waardoor luisteraars de muzikale wereld ontdekken en op de hoogte blijven van de de muziekbeleving in verschillende steden.

Een aantal leuke trends en voorkeuren op een rijtje:

· de wereld houdt van hip-hop – het genre komt het vaakst voor op playlists dan andere muziekgenres, ongeacht locatie of taal
· lokale artiesten zijn extreem populair in hun thuisstad, ongeacht het muziekgenre
· Londen luistert graag naar Jamie xx
· Maastricht vindt Kensington erg fijn
· En Arnhem heeft de muziek van Maaike Ouboter helemaal ontdekt….

Benieuwd naar nog meer toffe world music facts? Ga dan naar Musical Map: Cities of the World en ga zelf op onderzoek uit. Ook leuk: luisteraars kunnen daarnaast een lijst van de ‘Musical Map: Cities of the World’, inclusief playlists van elke stad downloaden.

Lees ook:  Review: Teufel ROCKSTER CROSS
Categories Gadgets

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Muzikale wereldkaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *