Smart Forfour Twinamic - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Getest: Smart Forfour Twinamic

De nieuwe Smart Forfour Twinamic 66 kW / 90 pk turbo werd geïntroduceerd in Keulen en Daily Cappuccino was erbij. Er werd ook gelijk een gloednieuwe automaat aan gekoppeld, wat ons nog meer nieuwsgierig maakten naar deze kleine stadsauto met automaat.

In het kort even de specs, de Smart Forfour Twinamic heeft een 3 cilinder motor met turbu en een 6-traps automaat met dubbele koppeling. Dat laatste maakt het bijzonder, omdat de keuze voor een dubbele koppeling de auto ook gelijk een duur stadsautootje maakt. Maar Smart wil graag een premium automaker zijn in het A-segment, vandaar toch de keuze voor deze dubbele koppeling. Verder is de draaicirkel van de auto extreem klein (6.95 meter). Dit alles maakt dat de auto echt een exclusief en kostbaar autootje is. Maar misschien is het dat ook waard…. Wij waren benieuwd en stapten in Keulen in de auto voor een testrit:

Video door Chris Piotrowicz en muziek van Incroyable Music

Eindoordeel? Een meer dan vlot stadsautootje, zoals we gewend zijn van Smart. De automaat is een mooi toevoeging, werkt ook soepeler dan andere automaten, maar persoonlijk geen must. Interieur en exterieur is meer dan goedgekeurd; elke keer zijn we weer verbaasd over de binnenruimte die de auto (zelfs de fortwo) heeft. Enig minpuntje is dat de ingebouwde navigatie niet optimaal werkt. Je wordt nogal eens op het laatste moment de verkeerde weg ingestuurd en is vervolgens ook traag in het herstellen van de route. De nieuwe generatie Smart Forfour Twinamic DCT is vanaf nu te koop. Benieuwd naar de hotspots die we tijdens onze testrit in Keulen hebben aangedaan? Dat lees je binnenkort op de website!

Lees ook:  Waarom een fiets het beste vervoersmiddel is

Smart Forfour Twinamic - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Smart Forfour Twinamic - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Smart Forfour Twinamic - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Smart Forfour Twinamic - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Smart Forfour Twinamic - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Categories Wheels

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “Getest: Smart Forfour Twinamic

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *