Gentse Glorie - Gentse Feesten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Gentse Glorie

Waar Brussel een internationaal karakter kent, Antwerpen als kosmopolitisch beschreven wordt, Leuven als studentenstad wordt beschouwd en Mechelen omgetoverd is tot ware familiestad, kent Gent een rebelse identiteit waar je ook nog eens zo bent met NS International. Gent: te veel voor één nacht, de slogan van Visit Gent, geeft al blijk van een rijk nachtleven, waarbij een opkomende en zeer aantrekkelijke culinaire scene niet geheel onbelangrijk is. Maar liefst tien dagen in het jaar laten de Gentenaren zich maar al te graag van hun rebelse kant zien, en wel tijdens de Gentse Feesten. Wij waren present bij dit culturele volksfeest en draaiden twee dagen mee met al het moois wat Gent te bieden heeft.

Gentse Glorie - Gentse Feesten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Mocht je vooraf aan de festiviteiten een behoorlijke bodem willen leggen, breng dan zeker een bezoek aan Balls & Glory. Hier worden gevulde gehaktballen geserveerd met stoemp (lees: stamppot), seizoensgroentjes en/of een frisse salade. De keuze bestaat uit twee gehaktballen of the day, waarbij men kan denken aan een vulling van erwten en munt, kip en appel, champignons en truffel, kers e.v.a. Balls & Glory opent binnenkort ook zijn eerste Nederlandse filiaal in Rotterdam!

Gentse Glorie - Gentse Feesten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Gentse Glorie - Gentse Feesten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Eenmaal feestende zijn er veel locaties om uit te kiezen; alles is op stapafstand (handig in zowel de Vlaamse als Nederlandse zin van het woord). De feestburgemeester stelt voor elke locatie – wat veelal pleinen zijn – een organisator verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van zijn/haar plein, waarbij elk plein zijn eigen sfeer heeft: het moederpodium Bij Sint Jacobs, chillaxen op het Baudelohof, de heupen los dansen op Zuid-Amerikaanse deuntjes langs de Korenlei-Graslei, kindergeluiden in het Zuidpark, de schlagermuziek op de Groentenmarkt, populaire locale acts op de Korenmarkt, hipsters met hip geschoren kapsels op de Kouter, en Irish Coffees waarbij met name de coffee achterwege gelaten wordt in koddige kroegen op de Vlasmarkt.

Lees ook:  Travel Guide: Dortmund

Gentse Glorie - Gentse Feesten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Gentse Glorie - Gentse Feesten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

In de vroege late uurtjes, als de mensen van het Sfeerbeheer hun intrede doen en met vermoeide lijven de bier- en urinelucht proberen weg te werken, weet men dat het dan toch echt tijd is om de roes uit te gaan slapen, want Gent en haar feesten is immers te veel voor slechts één nacht! Waar de Gentse feestgangers de weg terug vinden naar hun kot, beleefde ik mijn nachtrust in twee uitersten: ofwel tussen elf internationale feestbeesten in het nieuwe Backstay Hostel, ofwel in het kroonjuweel van Gent. Saluutjes!

Gentse Glorie - Gentse Feesten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Gentse Glorie - Gentse Feesten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

3 comments on “Gentse Glorie

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *