Moyee Coffee - Barista Workshop - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Daily Cappuccino learns coffee @ Moyee

Vorige week had Daily Cappuccino haar redactie-uitje. Dat de hele groep bij elkaar is komt niet heel vaak voor, daar we allemaal vanaf onze eigen freelance plek werken. En dat is verspreidt over het hele land; van Groningen tot aan Gorinchem…. Dubbel-leuk dus om elkaar af en toe ook offline te zien én het gelijk te combineren met iets leuks. Omdat Daily Cappuccino niet voor niets het woord cappuccino in haar naam heeft staan, vond ik dat het tijd was om de koffie-skills van de redactieleden eens te testen. Immers, we schrijven (o.a.) over koffie, maar kunnen we zelf ook een goede kop koffie zetten én weten we het verhaal achter koffie?

Zodoende verzamelden we ons vrijdagmiddag op het Moyee HQ te Amsterdam, alwaar barista’s Bart en Vincent ons opwachten en ons een heuse ‘MBA coffee in a day’ voorschotelden. We leerden onder meer waar de koffie in de wereld wordt geteeld en waar de koffie uiteindelijk wordt gedronken (totaal tegenovergesteld aan elkaar), wat verschillen in het verwerkingsproces met de smaak van de koffie doen en wat fairchain nu eigenlijk precies wil zeggen.

Moyee Coffee - Barista Workshop - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Moyee Coffee - Barista Workshop - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Moyee Coffee - Barista Workshop - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Na al die kennis tot ons genomen te hebben, was het tijd voor het echte werk… zelf een slow koffie en een perfecte cappuccino leren zetten (check de video-impressie onderaan deze blog)! Dat dat nog niet zo eenvoudig is, hadden we al snel in de gaten. Wist je bijvoorbeeld dat de doorlooptijd van een goede espresso 25 tot 30 seconden is? En dat de melkschuimlaag (zónder luchtbelletjes!) niet helemaal wit moet zijn, maar juist een klein beetje vermengd met de espresso?

Lees ook:  HAKA: puur Nieuw-Zeelands in historisch Delft

Moyee Coffee - Barista Workshop - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Moyee Coffee - Barista Workshop - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Moyee Coffee - Barista Workshop - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hoewel onze cappuccino’s niet konden tippen aan die van Bart en Vincent, is de barista in ons wel aangewakkerd… Wil je zelf ook meer over koffie(zetten) weten? Lees dan vooral de tips van Bart eens door, of volg natuurlijk zelf een barista-workshop!

3 comments on “Daily Cappuccino learns coffee @ Moyee

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *