3 x food hotspots in Barcelona - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

3 x food hotspots in Barcelona

Een metropool gelegen langs een kustlijn heeft iets magisch. Barcelona, het hart van Catalonië grenzend aan de Middellandse Zee, is een prachtvoorbeeld. De zonnige zomer in Nederland is in volle gang, maar voor de vakantiegangers en stedentrippers onder ons is het vriendelijke, sfeervolle en hippe Barca een must. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik deze stad meerdere malen heb mogen omarmen en hierbij wil ik jullie graag wijzen op drie, persoonlijk favoriete, food hotspots in betoverend Barcelona.

1. Bodega Biarritz 1881
Welbekend bij elke toerist en de trots van de guapos en guapas zijn de Spaanse tapas. Gelegen in een knus zijstraatje van het overvolle, maar oh zo sfeervolle Plaça Reial bevindt zich Bodega Biarritz 1881. Dit traditionele tapasrestaurant is krap (lees: bij een toiletbezoek raken de knieën de deur) en biedt slechts enkele zitplaatsen, dus kom met een select gezelschap, maar is tot nu toe voor mij de lekkerste en gezelligste in town. Mocht je even moeten wachten totdat er een plekje vrij komt, geen zorgen, de hardwerkende manus-van-alles voorziet in een heerlijke, huisgemaakte sangria of mojito. Eenmaal binnen maakt de typisch Spaans uitziende señora iedereen wegwijs in het authentieke tapasassortiment, wordt er een lekker bordje voor je bereid, en zorgt het vriendelijke en gedisciplineerde personeel in combinatie met smaakvolle tapas ervoor dat jij en jouw gezelschap een onmisbare Spaanse avond beleven.

Adres: Calle Vidre, 8

3 x food hotspots in Barcelona - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog 3 x food hotspots in Barcelona - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

2. Bubó
Zin in een vieruurtje? Sla een bezoek aan Bubó dan zeker niet over. Deze moderne patisserie verkoopt zoetigheden als ware kunstwerken. De foto’s spreken voor zich: kijken, kijken, niet kopen wordt wel een tikkeltje onmogelijk…

Lees ook:  Kun je geluid proeven? Wij probeerden het uit met koffie én een koptelefoon!

Adres: Carrer de les Caputxes, 10

3. Surf House Barcelona
Bij een strandse stad hoort natuurlijk ook een strands en hip beach café. Surf House Barcelona is hier absoluut in geslaagd en biedt verschillende juices, cocktails, super sandwiches, en salades geserveerd op het knusse, houten terras, of binnen op een trendy plekje. Op het terras kun je genieten van de flanerende strandgangers op de boulevard en het uitzicht over zee en strand. Daarnaast kun je zelfs bij een minimum besteding van €15 een sup van de muur plukken en 45 minuten for free onderduiken in de waterpret. Zon, zee, strand, good food en hippe hotspot guaranteed!

Adres: Carrer l’Almirall Aixada, 22

3 x food hotspots in Barcelona - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog 3 x food hotspots in Barcelona - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

0 comments on “3 x food hotspots in Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *