Zuid-Europese loterij taferelen

In Italië is het een bekend beeld: rijen mensen dik die bij tabaccherie een lot kopen voor de Italiaanse loterij. Vooral als de jackpot tot enorme hoogte oploopt, brengt de loterij het land regelmatig in rep en roer. Iets wat overigens nogal eens gebeurt. Het gaat dan ook om behoorlijkgrote geldprijzen. In 2010 was het land van spaghetti, pizza en rode wijn zelfs een hele poos recordhouder van de grootste Europese loterij-jackpot ooit. De jackpot was toen namelijk opgelopen tot een werkelijk bizarre hoogte van €177,8 miljoen!

En niet alleen in Italië is de lotto-gekte een onderdeel van de cultuur, ook In Spanje is dat het geval. De vele loterijen die het hele jaar door in Spanje worden gehouden zijn niet alleen typerend voor het land en zijn bevolking maar het is ook een behoorlijk grote inkomstenbron van de nationale schatkist én daarnaast voor diverse goede doelen. De grootste loterij van Spanje, eigenlijk een verloting omdat de lotcodes van tevoren bepaald zijn en je dus niet je eigen getallen kunt kiezen, is bijvoorbeeld ‘El Gordo de Navidad’ (vertaald is dat ‘De Dikke van Kerstmis’). De trekking vindt ieder jaar vlak voor Kerst plaats en wordt gezien als het begin van alle feestdagen. De trekking van deze loterij is iets speciaals; kinderen van de Madrileense San Ildefonso school zingen namelijk al sinds jaar en dag de winnende getallen en bijbehorende prijsbedragen voor, en de trekking wordt in het hele land uitgezonden.

Om mee te kunnen spelen met dergelijke grote loterijen hoef je gelukkig niet gelijk naar Italië of Spanje af te reizen. Online meespelen kan namelijk ook bij één van de aanbieders van online loterijen. Een van de vele aanbieders is het Britse theLotter, al sinds 2002 actief. Bij theLotter koop je online loten voor de grootste loterijen ter wereld, en speel je mee om jackpots waar onze Nederlandse oren spontaan collectief van gaan klapperen. Een jackpot van $500 miljoen is geen unicum… De grootste jackpot ooit viel in 2012 en bedroeg maar liefst $656 miljoen!

Lees ook:  Schoonmaker cadeau

Bij theLotter springen vooral de multinationale EuroMillions loterij en de grote Amerikaanse loterijen US Powerball en Mega Millions in het oog, omdat in die loterijen de jackpotprijzen regelmatig tot ver boven de honderd miljoen, euro’s of dollars, oplopen. Speel je online mee, dan kan je in totaal kiezen uit bijna 50 loterijen wereldwijd, en resultaten raadplegen van ruim 80 internationale loterijen. En als je wint? Dan steek je het commissievrije prijsbedrag zo in je zak!

 

Categories Gadgets

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Zuid-Europese loterij taferelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *