Nederlands Fotomuseum - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Winnen: Nieuwe foto’s van Nederlands Fotomuseum

Iedereen met een smartphone is fotograaf tegenwoordig, maar (gelukkig) is er nog altijd verschil tussen een kiekje en het professionele werk. Om dat werk te laten zien, bestaat het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Maar de beelden daar zijn zo fraai, dat je ze ook wel thuis aan de muur wilt hebben. En dan kan! Het Fotomuseum heeft namelijk de webshop vernieuwd, en biedt foto’s van onder andere Aart Klein, Cas Oorthuys en Piet Zwart aan als fotoprint. Dit geeft iedereen de kans om professionele (kunst)fotografie in huis te halen.

Daily Cappuccino is gek op fotografie, dus om de lancering van de nieuwe webshop te vieren, mogen we in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum een waardebon weggeven aan een van onze lezers. Vertel hieronder, of op onze facebook-pagina welke foto jou het meest aanspreekt (eentje uit de shop, of eentje die je zelf een keer hebt gemaakt) en wie weet mag jij binnenkort een keuze maken uit het aanbod.

Met 163 archieven van fotografen vertegenwoordigt de collectie van het museum een belangrijk deel van de Nederlandse fotogeschiedenis. Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum een nieuwe selectie gemaakt die te koop is als fotoprint of barietafdruk. Er is een fijne mix gemaakt van portretten, landschappen, stillevens en architectuur, die overigens maandelijks wordt aangevuld.

Neem snel een kijkje in de vernieuwde webshop, die trouwens niet alleen foto’s biedt. Je vindt er ook een bijzondere selectie fotoboeken en, uniek in Nederland, een breed assortiment van professionele verpakkingsmaterialen voor het bewaren van negatieven, dia’s en afdrukken. Uiteraard kun je er ook kaartjes voor het museum kopen. We lezen graag snel jouw foto-verhaal.

Lees ook:  Je poezelige huid letterlijk Chanel laten uitstralen

Nederlands Fotomuseum - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Nederlands Fotomuseum - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Nederlands Fotomuseum - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5 comments on “Winnen: Nieuwe foto’s van Nederlands Fotomuseum

 1. Jolanda Mulder

  Welke foto spreekt mij het meest aan? Is dat degene waarvan ik denk dat hij ook prachtig aan mijn wand hangt of ga ik met een meer technische blik de foto beoordelen? Ik ben gestrand bij de Bariet foto’s. Dit zijn originele afdrukken, dus niet bewerkt. Dat is pas een kunst om dan een mooie foto te maken, gewoon puur…
  Dan blijft mijn oog toch telkens weer hangen bij ‘de grazende koe’ van Aart Klein. Hoe prachtig zwart-wit omdat het onderwerp hier in NL ook veelal zwart-wit is. Hoe tijdloos, foto geschoten in 1966 maar dit had natuurlijk ook gewoon 2015 kunnen zijn. En hoe gaaf om die horizon gewoon in het midden te plaatsen en die koe vanaf de grasmat te portretteren.
  Ik weet zeker: dit is mijn favoriet en ik zou hem graag aan m’n muur hebben hangen!

 2. Bij mij is dat ‘tour de france’ of ‘zwembad’ van Ed van wijk! Ik heb net een nieuw huisje (eigenlijk een studentenkamer, maar dan wel XL) die heel wit en rustig is. Deze twee foto’s stralen levendigheid uit. Een moment van beweging dat gevangen zit in een foto, en wat mij betreft zie je er ook een soort enthousiasme in (of ik weet niet echt hoe ik dit uit moet leggen). In ieder geval denk ik dat het in mijn witte interieur heel mooi zou staan! :) nu duimen.

 3. Erik van de Nadort

  Hoi Jolanda,

  gefeliciteerd! Jij bent de gelukkige winnaar. Je ontvangt per mail zsm de kortingscode.

  Veel plezier met je foto!

 4. Jolanda Mulder

  Wow, leuk! Nu al zin om de bestelling te plaatsen en natuurlijk die prachtige foto aan de muur te gaan hangen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *