Vakantietrends 2015 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Vakantietrends 2015

Het hele jaar kijken we er met z’n allen naar uit… die felbegeerde vakantie… Maar wat zijn de vakantietrends van dit moment? Wij gingen op onderzoek uit bij WeFlyCheap.nl en kwamen tot de volgende 4 soorten vakantie:

1) Verrassingsreis
Via verschillende websites kan je vliegtickets boeken zonder dat je weet wat de bestemming is. Je moet er tegen kunnen, want tja… de bestemming kan ook iets zijn waar je al heel vaak bent geweest of iets wat totaal niet in jouw zon, strand, zee straatje past. Aan de andere kant geeft het ook veel rust want je kán nu eenmaal niet van te voren tot in de puntjes je hele reis uitstippelen en gaat daardoor zonder vooroordelen op reis.

Vakantietrends 2015 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

2) Op vakantie als een local
De cultuur van een land kan je haast niet beter opsnuiven dan wanneer je het ervaart bij een een local thuis. Niet raar dat couchsurfing en airbnb’s nog steeds super populair zijn. Het is de ideale manier vaak om de verborgen pareltjes tijdens een stedentrip te ontdekken en niet enkel de geijkte toeristische spots aan te doen.

Vakantietrends 2015 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

3) Ontspannen X Actief
Helemaal tot rust komen in het buitenland wordt steeds vaker gecombineerd met actief bezig zijn. Denk daarbij aan een surfcursus op Fuertaventura, een wijncursus in Italie of een yoga-belevenis in Griekenland. Mensen maken het hoofd in 2015 graag leeg door actief bezig te zijn op hun vakantie en niet enkel en alleen te liggen op het strand.

Vakantietrends 2015 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

4) Onbekende bestemmingen
Een laatste trend die we bespeuren is het boeken van een (goedkope) vakantie naar bestemmingen waar je in eerste instantie niet zo snel aan zou denken. Bijvoorbeeld Albanië, Estland of, een stukje verder, Rwanda. Bijzonder mooie bestemmingen over het algemeen, die nog niet door het massa-toerisme zijn ontdekt!

Lees ook:  Kartonnen festivaltent

Vakantietrends 2015 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Categories Travel

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “Vakantietrends 2015

  1. ik ben het met alle vier eens, doe mij maar een combinatie van allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *