Spierathlon - Spieren voor Spieren - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Spierathlon

Sporten is voor veel mensen een way of life. Of je nou een wandeling maakt, een potje voetbalt of een marathon aanpakt: het is lekker om actief met je lijf bezig te zijn. Je ontspant en tegelijkertijd is het kicken om doelen te halen en grenzen te verleggen. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Zeker kinderen met een spierziekte moeten vaak toekijken. Juist voor deze kinderen is de Stichting Spieren voor Spieren opgericht. Met sportieve acties en evenementen waaraan veel (oud)topsporters aan meedoen, werft de stichting fondsen om spierziekten bij kinderen beter en sneller op te sporen en meer onderzoek naar eventuele behandelmethoden te steunen.

normal_07af600362e3d0ec5edf3a1235a92af1fa64d6e2 normal_de8c2db4b5ac3ba4a0ac31e63317cc11537f0dcb

Komende zaterdag (13 juni) is de primeur van de Spierathlon. Voor het eerst in Nederland doen teams van volwassenen, gezonde kinderen en kids met een spierziekte samen een achtste triathlon. In en rond de Ouderkerkerplas, onder de rook van Amsterdam, zwemmen ze 500 meter, lopen 5 km en fietsen 20 km. Het unieke is dat kinderen die zelf niet of moeilijk bewegen toch voor de volle 100 procent meedoen. Zij worden na melijk getrokken in een bootje, geduwd in een rolstol of fietsen mee in een duofiets of op een tandem. Zo ervaren ze alle aspecten van deze discipline zelf. Tot en met de euforie van de finish. De Spierathlon maak sportieve dromen werkelijkheid.

Belevingsplattegrond-1024x652

Hoewel sport centraal staat, is er zaterdag volop entertainment voor bezoekers en ook de inwendige mens wordt goed verzorgd met allerlei rollende keukens. Ga dus vooral kijken en aanmoedigen. En belangrijker nog: steun een team of doneer gewoon!
Spierathlon - Spieren voor Spieren - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  5 x tips voor starters op de woningmarkt

1 comment on “Spierathlon

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *