Rij-impressie MINI John Cooper Works (JCW)

Al in 1961 bleek de combinatie van MINI en racen een ideaal koppel. Ook in 2015 staat de leukste MINI, de iconische John Cooper Works (JCW) , symbool voor snelheid. De schattige looks van de vertrouwde MINI Cooper hebben plaatsgemaakt voor een kick ass versie van de MINI, de MINI John Cooper Works (JCW). Daily Cappuccino testte de krachtigste productieversie van MINI op Mallorca.

MINI-JCW-achterkant

Onder de Spaanse zon stonden vijf gloednieuwe MINI JCW’s te stralen: klaar voor een potje racen op een klein en bochtig circuit op Mallorca. Onder begeleiding van de 76-jarige Rauno August Aaltonen, winnaar van de rally van Monte Carlo in 1967. Met piepende banden en remmen als een idioot probeer ik Rauno bij te houden. Bocht in, bocht uit merk ik hoe stabiel de snelste productieversie van MINI is. Elke keer als ik denk, ‘nu vlieg ik toch echt de bocht uit’, houdt de MINI JCW zich kranig en evenwichtig op het hete asfalt met piepende banden en verslavende tussenplofjes uit de uitlaat als traktatie.

MINI JCW circuit

Het opvallende bakkie heeft een 4-cilinder turbo motor met maar liefst 231 pk onder de motorkap. Hij raast me van 0 naar 100 km/u in een luttele tijd van 6,1 seconden. Ook op de de openbare weg test ik de MINI JCW, dit keer in een automaatversie mét flippers aan het stuur. Voor een iets comfortabele rit zet ik de MINI JCW in de meest brave rij-modi: ‘mid’ en ‘green’. Lekker laag in de toeren met een verbruik van 5,7 l op 100 km, alsof je in een MINI Cooper rijdt, relaxed aankomen op je eindbestemming. Dat kan ook in de nieuwe MINI JCW.

Lees ook:  Getest: de paden op, de lanen in met de Ford Fiesta Active

MINI-JCW-interieur

Binnenin de MINI JCW is het op het eerste gezicht vertrouwd, zoals de ‘normale’ MINI Cooper. Met centraal in het midden de grote ronde ‘cirkel-van-rij-emotie’. Rood is mijn favoriete kleur, wat betekent ‘gas d’r op, lady!’. En in het vrolijke dasboard, op het herkenbare stuurtje en op het staande gaspedaal zie ik een stoer en edgy John Cooper Works-sausje.

MINI-JCW-logo

Deze rockstar MINI staat nu al bij de dealer en staat voor een behoorlijk prijsje te koop, hij is er vanaf €39.995. Lees de volledige rij-impressie van de MINI JCW op www.femmefrontaal.nl

Vier generaties MINI John Cooper Works
Vier generaties MINI John Cooper Works

 

0 comments on “Rij-impressie MINI John Cooper Works (JCW)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *