Ook op zomervakantie rijdt de man

Met de zomervakantie in zicht is de auto het populairste vervoersmiddel om naar de vakantiebestemming te gaan. En wie zit er achter het stuur? Jawel, de man des huizes. Dat blijkt uit onderzoek van AutoScout: maar liefst 85% van de chauffeurs is man!

Als bijrijder, de vrouw in dit onderzoek, heb je behalve de navigatie in de gaten houden niet zoveel te doen. Een derde van de bijrijders besteedt zijn reistijd voornamelijk door te kletsen met de bestuurder. Ook het genieten van het landschap is voor een derde van de respondenten een leuk tijdverdrijf tijdens de lange vakantiereis. Bijrijders op de achterbank tussen de 18 en 24 jaar vermaken zich voornamelijk met muziek luisteren (34%).

De kinderen op de achterbank worden zoet gehouden met een dvd (26%) of computerspelletje (21%). Met een knuffel of pop houd je de kinderen niet zomaar meer stil, slechts 2,5% van de kinderen gebruikt dit als vermaak. Ruim één op de tien van de ouders zorgt zelf voor entertainment, bijvoorbeeld door liedjes te zingen of raadspelletjes te doen.

Lees ook:  Getest: de paden op, de lanen in met de Ford Fiesta Active

0 comments on “Ook op zomervakantie rijdt de man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *