Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Toetjes - Pudding design collectie - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Nostalgische toetjes

Toetjes… wie is er niet gek op? Ik ben er althans gek op! Wist je dat het woord toetje een verkleinwoord is dat is afgeleid van het voorzetsel/bijwoord “toe”. In de loop van de 19e eeuw is het waarschijnlijk ontstaan uit uitdrukkingen zoals “Zullen we iets toe eten?” wat vervolgens veranderd is in: “Zullen we een toetje eten?”. Het woord “toetje” in de betekenis “nagerecht” is voor het eerst terug te vinden in het woordenboek in 1914.

Tegenwoordig heb je een enorme keuze aan toetjes in de supermarkt, maar herinner je je nog de vrolijk gekleurde puddingvormen die vroeger bij oma aan de keukenmuur hingen? Alleen al bij het zien van die vormen dwaalden de gedachten af naar oma’s romige zelfgemaakte pudding en liep het water je in de mond. Het merk Bitossi Home brengt dit nostalgische gevoel weer tot leven met een collectie puddingvormen.

Toetjes - Pudding design collectie - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De vormen zijn verkrijgbaar in allemaal verschillende vormen én kleuren. Van knalkleur rood tot meer design koper en van zachte pasteltinten tot helder wit. Een tikkeltje nostalgie, maar wel in een modern jasje dus. Iets waar wij wel van houden…. Laat die toetjes maar doorkomen! Nomnomnom…

Toetjes - Pudding design collectie - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

 

Categories Design Food

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Nostalgische toetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *