Toetjes - Pudding design collectie - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Nostalgische toetjes

Toetjes… wie is er niet gek op? Ik ben er althans gek op! Wist je dat het woord toetje een verkleinwoord is dat is afgeleid van het voorzetsel/bijwoord “toe”. In de loop van de 19e eeuw is het waarschijnlijk ontstaan uit uitdrukkingen zoals “Zullen we iets toe eten?” wat vervolgens veranderd is in: “Zullen we een toetje eten?”. Het woord “toetje” in de betekenis “nagerecht” is voor het eerst terug te vinden in het woordenboek in 1914.

Tegenwoordig heb je een enorme keuze aan toetjes in de supermarkt, maar herinner je je nog de vrolijk gekleurde puddingvormen die vroeger bij oma aan de keukenmuur hingen? Alleen al bij het zien van die vormen dwaalden de gedachten af naar oma’s romige zelfgemaakte pudding en liep het water je in de mond. Het merk Bitossi Home brengt dit nostalgische gevoel weer tot leven met een collectie puddingvormen.

Toetjes - Pudding design collectie - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De vormen zijn verkrijgbaar in allemaal verschillende vormen én kleuren. Van knalkleur rood tot meer design koper en van zachte pasteltinten tot helder wit. Een tikkeltje nostalgie, maar wel in een modern jasje dus. Iets waar wij wel van houden…. Laat die toetjes maar doorkomen! Nomnomnom…

Toetjes - Pudding design collectie - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

 

Lees ook:  Bloempot die zichzelf water geeft
Categories Design Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Nostalgische toetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *