badkamer trends - Daily Cappuccino - LIfestyle Blog

Je eigen badkamer wellness aan huis

In de zomer is er soms niets lekkerder dan onder een koude buitendouche heerlijke verkoeling te vinden… Helaas doet die gelegenheid zich niet heel erg vaak voor in ons kikkerlandje, daarom is het des te fijner om van je badkamer een eigen vakantie-oord voor het hele jaar te creëren. Een plek waar je tot rust kan komen na een lange dag werken, van alle gemakken voorzien en waar plek is voor al je bad/douchespullen. Wij selecteerden daarom dé badkamer-trends van dit moment voor jou:

1) Hout
Hout is een materiaal dat je steeds vaker en meer in badkamers terug ziet. Niet raar, want het geeft gelijk een warme, sfeervolle touch aan je badkamer én je haalt een stukje natuur in je huis. Je kan hout in je badkamer brengen in de vorm van een badkamermeubel, maar ook in de vorm van sanitair (er bestaan namelijk zelfs houten wastafels!) en wat dacht je van een houten vloer? Je kan natuurlijk ook subtielere houte accenten aanbrengen met behulp van houten badkameraccessoires zoals een prullenbak of tandenborstelhouder. Belangrijk is wel dat je de juiste houtsoort kiest, geschikt voor in de badkamer. Denk daarbij aan houtsoorten zoals jatoba. merbau en teak.

badkamer trends - Daily Cappuccino - LIfestyle Blog badkamer trends - Daily Cappuccino - LIfestyle Blog badkamer trends - Daily Cappuccino - LIfestyle Blog

2) Beton
Beton is natuurlijk helemaal het tegenovergestelde van hout, maar is ook erg populair. Het heeft een echte ‘street’ uitstraling; het is perfect voor een duurzame moderne of urban badkamer. Het gebruik van beton in de badkamer zie je bijvoorbeeld terug in een mooie betonnen wastafel of een douchecabine die in betonlook is afgewerkt. Je kan beton combineren met glazen accessoires en koele kleuren maar wil je het niet te kil te laten lijken is het juist slim om het te combineren met andere materialen. Mix & match naar lieve lust dus!

Lees ook:  Fast Coffee

badkamer trends - Daily Cappuccino - LIfestyle Blog badkamer trends - Daily Cappuccino - LIfestyle Blog badkamer trends - Daily Cappuccino - LIfestyle Blog

3) Spa-aan-huis
Ideaal…. een eigen kleine spa in je eigen badkamer. Wie wil dat nu niet? En het leuke is dat je slechts door kleine aanpassingen in je badkamer aan te brengen je dit op een eenvoudige manier kan creëren bij jou thuis. Ideeën hiervoor zijn bijvoorbeeld het plaatsen van een solar douche of je vervangt je bad door een bubbelbad. Maar ook minder kostbare aanpassingen kunnen zorgen voor dat heerlijke wellness-gevoel: planten, heerlijk geurende kruidenoliën, een radiootje met rustgevende muziek…

badkamer trends - Daily Cappuccino - LIfestyle Blog 4d359ec88996c435537eb335a657f16f

Op zoek naar naar nog meer badkamer-inspiratie? Wij tippen sanitair online, een site vol tips en trends op het gebied van sanitair. Badder ze!

 

Categories Design

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “Je eigen badkamer wellness aan huis

  1. Schitterende foto’s! Zelf moet ik nog wel even wennen aan hout in een badkamer. Is een houten vloer bijvoorbeeld hiervoor geschikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *