Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Hoe opgewekt is Nederland - Eneco - Daily Cappuccino

Hoe opgewekt is Nederland?

Een paar leuke weetjes…. Wist je dat we meer fooi geven als de zon schijnt, en sneller bereid zijn om mee te werken aan een verzoek? Vrouwen gaan ook sneller in op flirts als de zon schijnt: 22% geeft haar nummer op een zonnige dag, tegenover 14% op een bewolkte dag. Grappig is dat het effect boven de 30 graden omdraait. Zo hebben we op een echt hete dag meer conflicten, en temperaturen boven de 30 graden drukken ons humeur.

Wat denken julie? Zijn we echt zoveel beter gestemd op een zonnige dag? En hoe zonnig moet het daarvoor precies zijn? Wanneer vinden wij Nederlanders het te warm en loopt onze stemming weer terug (het is immers ook nooit goed…)? We kunnen er vanaf vandaag achter komen met de lancering van de website www.hoeopgewektisnederland.nl van Eneco. De komende weken wordt via deze website gemeten hoe opgewekt Nederland is aan de hand van posts op social media in relatie tot het schijnen van de zon. Eneco wil hiermee voor het eerst inzicht geven in wat de zon, naast energie in kWh, nog meer aan positieve energie opwekt.

Hoe werkt het
De tool maakt gebruik van de live data van Buienradar en koppelt deze aan hashtags op Twitter en Instagram. Dit geeft inzicht in wat Nederlanders bezighoudt op social met mooi weer of juist op een minder zonnige dag. Met het continue scannen van hashtags als #vrolijk, #lekker, #leuk, #BBQ, #strand en #genieten wordt realtime inzichtelijk hoe opgewekt we relatief zijn. Die score wordt uitgedrukt in een cijfer. Zodoende kunnen we nagaan hoeveel zon de meeste happiness-gerelateerde social posts oplevert.

Benieuwd wat de zon, naast lekker warm weer, kWh en euro’s, Nederland deze zomer nog meer oplevert? Check het op www.hoeopgewektisnederland.nl!

Categories Gadgets

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Hoe opgewekt is Nederland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *