Opel Karl - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Getest: de nieuwe Opel Karl

Vorige week werd in Nederland de Opel Karl gelanceerd; het nieuwe compacte model in de Opel-familie (hij is slechts 3,68 meter lang en 1,48 meter hoog). De naam Karl is niet helemaal toevallig gekozen, Adam Opel is namelijk de oprichter van de Opel fietsenfabriek (1886) en mede dankzij de invloed van zijn zoon Karl, is Opel in 1899 auto’s gaan bouwen. Mooi stukje historie, goed gekozen naam vinden wij dan ook.

Natuurlijk waren wij aanwezig bij de lancering van Karl en mochten als een van de eersten in het stadsautootje rondrijden. Onze keuze voor de testrit viel op de Karl met de kleur Mystic Violet. Verrassend wanneer je instapt is gelijk dat het een 5-deurs auto betreft! Opel heeft zo 5 zitplaatsen weten te creëren. Hoewel het achterin wat aan de krappe kant zit in zo’n compacte auto, past het toch zeker allemaal.

Opel Karl - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

First stop: Vork en Mes
Eerste stop met de auto is restaurant Vork en Mes in Hoofddorp. Gelegen op een prachtige locatie aan de rand van het haarlemmermeerse bos, ‘drijvend’ op een meer en omringd door de eigen moestuin van het restaurant. Het gebouw is een behoorlijke eyecatcher en niet te missen zo midden tussen het natuurschoon. Het is ontworpen door Hani Rashid aan architect uit New York.
 Van het voorjaar tot het najaar stroomt er een waterval over het dak, die naar beneden valt bij de entree.
 Bijzonder! De lunch die we krijgen uigeserveerd is heerlijk; een salade met ravioli van biet, yoghurt en haverdressing, steak tartaar met pepermayonaise, briochecrouton en krokante kappertjes en een tarte tatin van venkel zijn slechts een aantal van de heerlijkheden waarvan we mogen proeven.

Lees ook:  Food X Travel: Jorn gaat drie sterren koken in Limburg
Opel Karl - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Heerlijk eten bij Vork en Mes

Retourtje Enkhuizen
Na de lunch is het de bedoeling dat we koers zetten naar allerlei typische Nederlandse stadjes in de omgeving. Wij besluiten naar Enkuizen te rijden. Een mooie rit door het Hollandsche landschap volgt waarbij we de auto eens goed kunnen bekijken en uitproberen. De vijfversnellingsbak schakelt prima, maar in vergelijking met bijvoorbeeld de Opel Adam is Karl duidelijk een stuk minder pittig. Maar goed, daarvoor is het ook een instapmodel en moeten je verwachtingen ook niet al te hoog zijn voor een vanaf-prijs van €10.595,-. Toch krijg je voor die prijs genoeg om enthousiast te worden van de Karl zoals elektrische ramen, cruisecontrol en natuurlijk de ruimte van binnen (ondanks de compacte buitenkant).

Opel Karl - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Opel Karl - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Opel Karl - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Opel Karl - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Opel Karl - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hollandsche kers op de taart
Wil je van Karl een net wat exclusievere uitvoering maken? Dan kan je hem uitrusten met extra’s als rijstrookassistent, parkeersensoren, verwarmbare stoelen, airconditioning en een geïntegreerde radio met stuurwielbediening. Na een retourtje Enkhuizen, komen we aan het einde van de dag aangenaam verrast door Karl aan bij het hotel van die nacht: het Inntel Hotel in Zaandam, alleen al vanwege de bijzondere gevel een must om een keer te bezoeken. De dag wordt wordt vervolgens in (oud-)Nederlandse stijl afgesloten met een diner in de oudste, nog werkzame houtzaagmolen van Nederland genaamd Het Jonge Schaap. Een perfecte kers op de taart van een dag waarop we met een auto kennis hebben mogen maken die als stadsautootje wel eens een goede slag kan gaan slaan.

Opel Karl - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Hotel Inntel in Zaandam
Opel Karl - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Prachtig uitzicht vanaf onze diner-locatie Het Jonge Schaap

 

Categories Wheels

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “Getest: de nieuwe Opel Karl

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *