Daily Cappuccino Fietsroute - Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Daily Cappuccino Fietsroute – Amsterdam

In samenwerking met de website fietsenopfietsen.nl hebben we een speciale Daily Cappuccino Fietsroute Amsterdam uitgewerkt. Amsterdam (en omgeving!) ontdekken is namelijk het mooist om te doen op de fiets. En nog leuker is als je een route kiest buiten de geijkte paden…. Wij stelden een route samen die je brengt langs de leukste en meest bijzondere plekjes van Amsterdam waar je even kan stoppen of gewoon kan genieten van het moois dat je om je heen ziet. De perfecte fietstocht voor een zonnige zomerse dag!


A) De route begint bij het Amstelstation. Vanuit daar fietsen we in noordelijke richting, langs de Amstel en het Scheepvaartmuseum, richting het Muziekgebouw aan ‘t IJ.

B) Het Muziekgebouw aan ‘t IJ is een concertzaal ontworpen door het Deense architectenbureau 3xNielsen. Het gebouw ligt aan 3 zijden in het water en kan het best omschreven worden als een betonnen doos, gehuld in een glazen huid, met een dak dat aan een kant zover uitsteekt dat het een luifel vormt. Op de begane grond van het muziekgebouw bevindt restaurant waar je kan lunchen en/of dineren. Wij besluiten te genieten van enkel de buitenkant van dit architectonische hoogstandje en fietsen verder in westelijke richting.


C) Achter het Centraal Museum nemen we het pontje naar Buiksloterweg. Deze gratis pont gaat minimaal 5 keer per uur de overvaartijd duurt slechts 5 minuten. Ideaal, je kan zo, hup, met het fietsje de pont oprijden en genieten van het uitzicht om je heen.

Daily Cappuccino Fietsroute - Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

D) Aan de overkant aangekomen werpen we nog een blik op een ander architectonisch hoogstandje: het EYE Film Museum. Gelegen aan de noordoever van het IJ en ontworpen door de Oostenrijkse architecten Roman Delugan en Elke Delugan-Meissl, letterlijk in de vorm van een ‘eye’.

Lees ook:  Travel: hoe een gezinsvakantie naar Portugal ultiem relaxed kan zijn

Daily Cappuccino Fietsroute - Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

E) We fietsen verder richting het noorden en stoppen voor een kop koffie en stuk appeltaart bij Fashion & Tea in de Van der Pekstraat. Pas net geopend in oktober 2014 en een knus koffietentje/concept store mét zonnige achtertuin waar je kan rondsnuffelen tussen de meest toffe cadeau- en mode-spulletjes én tegelijk kan genieten van een goede kop koffie of thee.

Daily Cappuccino Fietsroute - Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Daily Cappuccino Fietsroute - Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

F) De fiets wordt weer gepakt en we rijden verder naar het noorden om precies te zijn naar het dorpje Holysloot, een dorpje in Landelijk Noord, het dunbevolkte landelijke deel in het noorden van de gemeente Amsterdam. Het groen gelegen dorpje bestaat eigenlijk maar uit één straat, namelijk de Dorpsstraat Holysloot. In die straat ligt ook Drink & Eetlokaal het Schoolhuis. Hier gaan we heerlijk lunchen. Het landbrood met husigerookte ganzenborst is één van onze favorieten. Na deze lunch kunnen we er weer even tegenaan!

G) We fietsen een stukje weer dezelfde weg terug als we eerst vandaan kwamen. Vervolgens slaan we linksaf en komen we op Zeeburgereiland terecht. We rijden de Zuideerzeeweg en de Zeeburgerdijk af om aan te komen bij onze voorlaatste betsemmin: Brouwerij ‘t IJ. In deze Amsterdamse brouwerij worden uitsluitend speciaalbieren gebrouwen. Een biertje hebben we inmiddels wel verdiend; we gaan voor een Ijwit, een stevig witbiertje gekruid met citroen en korianderzaad. Hmmm…..

Daily Cappuccino Fietsroute - Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

H) Inmiddels beginnen we ook wel weer trek te krijgen en springen dan ook op onze fietsen richting onze laatste bestemming van die dag: tHUIS aan de Amstel. Dit culinaire en artistieke café is gevestigd in een voormalige ingenieurswoning in de nieuwe wijk het Amstelkwartier. Een waar pareltje op een plek die je niet zomaar vindt. Genietend van ons diner met uitzicht over de Amstel sluiten we de fietstocht meer dan voortreffelijk af. En ideaal: het Amstelstation is om de hoek, dus mocht je met de auto of trein zijn gekomen, dan ben je zo thuis.

Lees ook:  Drinkbaar Amsterdams grachtenwater

Daily Cappuccino Fietsroute - Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Daily Cappuccino Fietsroute - Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Categories Travel Wheels

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

1 comment on “Daily Cappuccino Fietsroute – Amsterdam

  1. Leuk artikel! Ik werk bij een fietsverhuurbedrijf in Amsterdam, voornamelijk er in gerold omdat ik gek ben op fietsen. In mijn vrije tijd ben ik zelf dus ook veel op pad en lees graag over andermans avonturen, tips en fietsroutes. Bedankt voor het leesvoer :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *