Smakelijke fun met Berlin Food Tours

by Anniek de Hoop

Foodies opgelet! Onderneem je binnenkort een trip naar Berlijn, dan heb ik een toffe aanrader voor je. Geniet van al het lekkers wat Berlijn je te bieden heeft en leer ondertussen de stad kennen tijdens een heuse food tour. Inwoner Bastian neemt je mee op ontdekkingsreis.

Per toeval kwam ik op de website van Berlin Food Tours. Hoewel ’tour’ mij niet direct enthousiast maakt, klonk het feit dat je wordt meegenomen door een lokal wél heel leuk. Tel daarbij op dat de tour draait om lekkere dingen eten, en what’s not to like?

Berlin Food TourFullSizeRender-3

Mitte Food Tour

Ik nam deel aan de Berlin Mitte Food Tour, welke je meeneemt langs de tofste stukken van de centrale wijk Mitte. En ik moet zeggen, het is de leukste guided tour waar ik ooit aan mee heb gedaan. Ten eerste door Bastian zelf, een zeer relaxte en gezellige Berlijner, met ongelooflijk veel kennis van de stad. Ten tweede, natuurlijk, het eten! En dat Berlijn zo’n fijne stad is, zal ook wel meegeteld hebben.

IMG_7141 IMG_7099 IMG_7100

10 food tastings

Bastian nam ons mee naar 10 verschillende ’tastings’ op 10 verschillende plekken in Mitte, waarbij alle voor Duitsers belangrijke lekkernijen langskwamen: worst, bier, brood, Riesling en cakes.
Alle plekken die we aandeden hadden iets speciaals, of dat nu huisgemaakt, authentiek, biologisch, of historie was. Een van de hoogtepunten was een koffie hotspot waar ze de Arabica bonen zelf roosterden door slow roasting. De koffie die we geserveerd kregen was loeisterk, maar met een fruitige smaak. Heftig, maar wel bijzonder.

IMG_7153
IMG_7150
IMG_7072
IMG_7107

Daarnaast kregen we verschillende heerlijke zoetigheden voorgeschoteld, ontbrak ook de echte currrywurst niet en sloten we af met in Berlijn gebrouwen bier. Ondertussen kwamen we langs mooie achteraf plekjes en liet Bastian ons heel veel street art zien.

Lees ook:  Op autovakantie in Nederland

IMG_7161 copy IMG_7160
FullSizeRender-4 IMG_7165

Naast de food tour door Mitte kun je onder andere ook een Currywurst Tour, Berlin Breweries Tour of zelfs Absint Tasting doen.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy