Rij-impressie: nieuwe BMW 1 serie

Een kleine make-over van de BMW 1 Serie was nodig om van de populaire hatchback weer een ‘hot hatch’ te maken. Daily Cappuccino toog naar Portugal om de nieuwe én snelle BMW M135i te testen!

BMW_M135i_3dr

Als resultaat van de neuscorrectie van de 1 Serie zie ik een nieuwe imposante grill, voorzien van bredere spijlen in de ‘BMW-nieren’,  én verse LED-koplampen, wat hem direct een onwijs stoere blik oplevert. De bips van de M135i is ook zeker geslaagd, deze lijkt gelukkig niet meer op een degelijke Volkswagen Polo.

BMW_M135i_3dr

Bij het instappen in de M135i proef ik direct de kwaliteit en Duitse degelijkheid van de nieuwe BMW 1 Serie. De sportzetel zit me dan ook als gegoten, lekker strak om het lijf. Voor de wat forser gebouwde vrouw of man allicht iets te krap. Maar voor mij voelt het alsof ik mijn favoriete lederen jack aantrek. Verder oogt het dashboard herkenbaar; classy met een ‘less-is-more-attitude’. Opgeleukt met details in hoogglans en kleine technische updates. Helemaal 2015 gadget-proof; met standaard o.m. automatische airco, regensensor, BMW radioprofessional met DAB (dé toekomst voor radio luisteren) en iDrive bedieningssysteem. Navigatie is niet standaard op de 1 Serie, maar optioneel. Ook de Parking Assistant nieuwe stijl is een optie, daarmee kan je de BMW automatisch haaks op de weg inparkeren. Daarnaast is het bekende BMW ‘Connected Drive’ een ook mooie optie: de  1 Serie ‘praat’ je dan bij over het laatste nieuws, de weerberichten en je updates op Twitter en Facebook.

BMW_M135i_3dr

Het dikke stuurwieltje in de BMW M135i ligt comfortabel in mijn handen en ik bereid me alvast voor op het messcherpe bochtenwerk, het subiet remmen voor de bocht en het snelle opschakelen uit de bocht. De M135i herbergt namelijk 326 pk onder de motorkap. Uit de uitlaten hoor ik een kunstmatig maar verslavende brul en hij lanceert me veilig van de ene bocht naar de andere bocht. Wat een heerlijk en compact speelbeest is dit! Ook al kan ik hem in de comfort+ stand zetten voor een relaxte rit, ik doe het niet. De adrenaline kick is leuker.

Lees ook:  Corridor Bicycle

De nieuwe BMW 1-serie is niet het goedkoopste in de rij van hatchbacks. De BMW 135i, testauto waarin ik reed is er vanaf €55.711. Een standaard BMW 1 Serie (116i) is er echter al vanaf €24.900. Nieuwsgierig naar de volledige rij-impressie en meer foto’s van de BMW M135i én BMW 1 Serie 4 x 4 lees dan verder op www.femmefrontaal.nl.

0 comments on “Rij-impressie: nieuwe BMW 1 serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *