Racegame in het echt

Ooit het gaspedaal iets dieper ingetrapt omdat je met je hoofd even ergens anders was? Coureur Matt Powers maakt het nog bonter: hij ging een race-uitdaging van oliemerk Castrol EDGE aan en reed in een echte auto, een vrij stoere Mustang, door een videogame-landschap dankzij een Oculus Rift virtual reality helm op zijn hoofd. Een racegame in het echt beleven.

Dit is een typisch gevalletje “Don’t try this at home”. Sterker nog, dat gaat je niet lukken. De auto en de game zijn volledig op elkaar afgestemd, anders is dit vrij lastig. Toch neemt Powers genoeg risico, want hij is volledig afgesloten van de buitenwereld en rijdt op volle snelheid over een flinke lap asfalt. De graphics die hij ziet zijn angstaanjagend: wegvallende grond onder hem, neerstortende rotsen, lichtflitsen. En dat alles op volle snelheid om het einddoel te halen. Hij moet dus vertrouwen op de auto en zijn eigen rijkwaliteiten.

https://www.youtube.com/watch?v=wmZG50zltn4

Lees ook:  Met Puma langs de Amstel

0 comments on “Racegame in het echt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *