halfbike - daily cappuccino - lifestyle blog

Halfbike

Een fiets die eigenlijk niet echt een fiets is, maar eerder een kruising tussen een Segway en een fiets…. Dat is Halfbike (what’s in a name), ontworpen door design bureau Kolelinia. Op een Halfbike fiets je staand en door het verschuiven van je lichaamsgewicht naar links of rechts wordt de richting veranderd. Ook zit er een soort van stuur op, die echter meer als handgreep fungeert.

Doel van de fiets is om het evenwicht en de reflexen van de gebruiker te verbeteren op een helemaal nieuwe manier. Niet alleen fysiek wordt je lichaam zo getraind, maar ook je zintuigen worden volop aangesproken. De staande positie op de Halfbike is namelijk essentieel; je hele lichaa moet meedoen om de fiets op een juiste manier voort te kunnen bewegen. In die zin zou je de Halfbike haast als een nieuw soort innovatieve extensie van het lichaam kunnen zien.

De fiets was een tijdje geleden gelanceerd op Kickstarter en heeft inmiddels de funding weten te verkijgen. De eerste Halfbikes worden zelfs in juli al geleverd! Tof!

halfbike - daily cappuccino - lifestyle blog halfbike - daily cappuccino - lifestyle blog halfbike - daily cappuccino - lifestyle blog

Lees ook:  Hippe e-bike zonder ketting
Categories Gadgets Wheels

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Halfbike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *