Goed groen goed - Matcha Latte - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Goed groen goed: New Yorkish trend in een Japans jasje

Groen is in. Denk aan power juices inclusief tarwegrasshot, the green way of living waar men milieubewust is, of een simpel kopje groene thee. Combineer dit laatste met de kunde van latte art en een nieuwe koffietrend is geboren: Matcha Latte.

De foodies in New York zijn al bezeten en langzamerhand wint dit groene goed ook terrein aan onze kant van de oceaan. Vele Europese Instagram-accounts doen inmiddels verslag van hun dagelijkse koffiegenot. Niet alleen ziet een Matcha Latte er fancy uit, het is nog gezond ook. Matcha is namelijk een fijngemalen poeder dat zijn oorsprong vindt in de Japanse theeplant en dat vol zit met antioxidanten, vezels en bladgroen. In tegenstelling tot groene thee, voorziet Matcha in de volledige hoeveelheid voedingsstoffen dat een Japans theeblad bevat. Samen met goed geschuimde melk zorgt deze latte voor een aangenaam zoete smaak zonder dat er suikers aan te pas komen.

Goed groen goed - Matcha Latte - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Voor de hardnekkige cafeïne addicts onder ons: wees niet bang, een Matcha Latte zorgt voor een energieshot van maar liefst zes uur lang!

Het recept is onder andere te vinden via deze link.

Goed groen goed - Matcha Latte - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Goed groen goed - Matcha Latte - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

 

Lees ook:  4x gezonde turbo-ontbijtjes

0 comments on “Goed groen goed: New Yorkish trend in een Japans jasje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *