Rij-impressie nieuwe Mazda6

by Odiel Mennink

Mag ik je voorstellen aan de vervanger van de Audi A4 of Volkswagen Passat? De nieuwe Mazda6!

“You need the red socks to sell the grey ones”, de rode sok van Mazda is de Mazda6, hét paradepaardje van de Japanners. Dat komt door zijn ranke en atletische belijning, als een jachtluipaard. Alsof hij naar zijn prooi sluipt, hem bespringt en met de voorwielen over het grijze asfalt sleurt… rrrrr….Soort van sexy auto dus. Een grote make-over aan het uiterlijk was dan ook niet nodig. Mazda heeft dit laatste beperkt tot een kleine nosejob waardoor hij nog krachtiger smoelt, met een nieuwe grill, een flinke dosis LED-lampen en dikkere wielen (19 inch) om mee te shinen.

Mazda6-femmefrontaal- dc

De nieuwe Mazda6 knuffelt het asfalt nu nog beter door een stillere, betere en zuinigere motor. De besturing is vrij licht en direct gebleven en hij schakelt lekker kort, dat alles komt ten goede bij krappe haarspeldbochten en rap optrekken. Ik vind het echt een comfortabele rijdersauto geworden met een zeer stabiel onderstel. De nieuwe Mazda6 biedt keuze uit drie benzinemotoren en twee dieselmotoren. Waaronder de bekende 2.0 SKY ACTIV motoren (met max 165pk), nieuw zijn de 2.5 SKY ACTIV motoren (met max 192pk yeah!). In de meeste uitvoeringen beschikt de Mazda6 over een regeneratief remsysteem dat ten goede komt aan de brandstof actieradius (langer rijden op een tank)

Mazda6-zonnebril-femmefrontaal-dc

Complimenten voor Mazda die in de cockpit van de nieuwe Mazda6 een BMW-gevoel weten te creëren. Een overkill aan gedateerde knopjes heeft plaatsgemaakt voor een clean en helder dashboard met nieuwe knoppen en een knappe pook. Ik zie verder her en der geborsteld aluminium in het dashboard en het materiaalgebruik eromheen voelt een stuk vriendelijker aan. Als kers op de taart vind ik nog een speciaal vakje voor mijn fancy zonnebril. Ach, het zijn de kleine dingen die het doen. Ook ben ik weg van de off-white lederen bekleding op de zetels, het voelt allemaal zeer behaaglijk, comfortabel en stevig aan, alsof ik een fijn motorjack aantrek.

Lees ook:  10 x auto's, auto's en nog eens auto's in 2017

Mazda6-interieur-femmefrontaal

Zoals je gewend bent van Mazda krijg je meer auto voor je geld. Waarbij je bij een Audi A4 of A5 of BMW 4-serie toch al gauw 50k kwijt bent voor een goed uitgeruste auto met stevige motor, heb je bij Mazda al een vrij complete en charmante Mazda6 (SKYACTIV-G TM 165 benzinemotor met 165 pk) met o.a. lederen bekleding, parkeersensoren én het Mazda Connect systeem voor een prijs vanaf 36.990 euro. Hij is standaard al leverbaar voor een prijs vanaf 24.263.

Lees de volledige rij-impressie op FemmeFrontaal.nl.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy