Escape Hunt - Daily Cappucicino - Lifestyle Blog

Crime Scene Investigation: Groningen

Amsterdam, Bangkok, Londen, New York, Groningen, Parijs, Sydney, Tokio… Wat hebben deze trekpleisters met elkaar gemeen? Good guess, maar Groningen heeft bij lange na nog niet de status van ‘wereldstad’ behaald. Echter, op deze plekken – en daarbij nog een tiental anderen – is het mogelijk om maar liefst zestig hele minuten de realiteit te ontglippen. En wel vermomd als detective. Wiens (kinder)droom is dat nou niet?

Afgelopen week transformeerde ook ik tot een heuse Sherlock en dat was zeker geen piece of cake. Tijdens de zogenaamde Escape Hunt is het de bedoeling dat jij samen met jouw research team een misdrijf oplost. In een escape room van, pak en beet, vijftien vierkante meter moet jij door middel van verdachten en aanwijzingen de code zien te kraken om zo letterlijk weer uit de misdaadwereld te ontsnappen. Boeken, schaakstukken, vlaggen, kasten, specerijen, klokken, puzzels, you name it, al het aanwezige kan een hint zijn.

Escape Hunt - Daily Cappucicino - Lifestyle Blog

Vanaf het moment van binnenkomst tot het kopje koffie naderhand heerst er een mysterieus en raadselachtig sfeertje dat het adrenalinegehalte absoluut ten goede komt. Overenthousiast en bloedfanatiek gaan de detectives dan ook te werk op de plaats delict. En dat voorzien van een prominent aanwezige klok die de zestig minuten aftelt… Don’t let the time pass you by!

Escape Hunt - Daily Cappucicino - Lifestyle Blog

Lees ook:  Vrolijke mini-motor met 100% schone uitlaatgassen

0 comments on “Crime Scene Investigation: Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *