Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Bare Bike

Een fiets: twee wielen die met elkaar in verbinding staan en waarmee de mens zich, door eigen inspanning, voortbeweegt. Volgens de Bare Bike Bicycle Company moet je het niet moeilijker maken dan het is. Dit Nederlandse bedrijf startte met een leeg vel papier en heeft nu de fiets opnieuw uitgevonden. Wij zijn blij met deze primeur. De Bare Bike is namelijk design in de puurste vorm. Geen tierelantijnen, maar een oerdegelijk frame dat door het basale vertrekpunt uitblinkt in eenvoud. Dat principe is werkelijk in alle aspecten zichtbaar. Van de kettingloze cardan-aandrijving en geïntegreerd Mobilock tot het gebruik van de klassieke terugtraprem. Bij de Bare Bike dus geen gedoe met kwetsbare kabels en overbrenging. Gewoon fietsen van A naar B!

BareBike_bagagerek_1

Bare_Volta_410x294

 

 

 

 

 

 

 

Ook het productieproces blinkt uit in eenvoud. Wat nou lasrobot! Iedere Bare Bike is met de hand gemaakt. Naast een waarborg voor kwaliteit heeft initiatiefnemer Renier Meuwissen daarmee vooral een maatschappelijk doel. Hij wil mensen die moeite hebben om zelfstandig een inkomen te genereren een zetje geven. Zij gaan de Bare Bike dan ook vanaf komende mei produceren (leverbaar juli/augustus 2015). Op dit moment staan er twee varianten op stapel: de Naked en de Volta. Het belangrijkste verschil is dat de Volta elektrische ondersteuning en GPS biedt . De Naked heeft dat niet, maar wordt wel geleverd met twee versnellingen. Hoewel accessoires op zich niet bij deze fiets passen, is een bagagerek soms wel praktisch. Ook daar is op geanticipeerd. Het optionele Bare Bike bagagerek (de)installeer je in een handomdraai. Fietsen was nog nooit zo puur!

Bare_Naked_410x294 Bare_Lock_410x273_003

 

8 comments on “Bare Bike

 1. Pim van der Meer

  Het lijkt wel een fiets die je op verkeersboren ziet. Echt geweldig! De kracht zit in de eenvoud zie je maar weer eens. Ben benieuw naar de prijs!

  Groet Pim

 2. Pim van der Meer

  Het lijkt wel een fiets die je op verkeersborden ziet. Echt geweldig! De kracht zit in de eenvoud zie je maar weer eens. Ben benieuw naar de prijs!

  Groet Pim

 3. Prachtig ontwerp maar de kable van het slot is een erg zwak punt, met een kleine betonschaar is dat zo gefikst!

 4. Beste Pim, de prijzen zullen medio april bekend worden, gelijktijdig met de presentatie van de webwinkel. Houd onze website in de gaten!

  Beste Albert, jouw reactie begrijp ik volledig. Dit was mijn eerste gedachte ook bij het zien van de kabel. Maar, de kabel en het meganisme van het slot komen van Axa-Stenman. Zij weten beter dan wie dan ook welke materialen toe te passen ter voorkoming van fietsendiefstal. Beter kunnen we het niet krijgen. Verder worden de Bare Bike’s uitgerust met een meldingssysteem. Staat jouw fiets op slot maar veranderd de locatie, dan krijg je hiervan een melding op de telefoon.

  Houd onze website in de gaten voor meer informatie!

  Dank voor jullie reactie!

  Groet,

  Renier Meuwissen

 5. Beste Pim, de prijzen zullen medio april bekend worden, gelijktijdig met de presentatie van de webwinkel. Houd onze website in de gaten!

  Beste Albert, jouw reactie begrijp ik volledig. Dit was mijn eerste gedachte ook bij het zien van de kabel. Maar, de kabel en het meganisme van het slot komen van Axa-Stenman. Zij weten beter dan wie dan ook welke materialen toe te passen ter voorkoming van fietsendiefstal. Beter kunnen we het niet krijgen. Verder worden de Bare Bike’s uitgerust met een meldingssysteem. Staat jouw fiets op slot maar veranderd de locatie, dan krijg je hiervan een melding op de telefoon.

  Houd onze website in de gaten voor meer informatie!

  Dank voor jullie reactie!

 6. peter toet

  Geweldig ondanks ik een fiets rijdt van de chopperdome zou ik nu al deze erbij willen hebben

 7. Lelijk,
  de essentie “hollandse fiets” voorbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *