instock - daily cappuccino - lifestyle blog

Toko en truck met gered eten

Afgelopen zomer ging pop-up restaurant Instock op het Westergasterrein van start; 4 werknemers van Albert Heijn, geconfronteerd met het thema voedselverspilling en die besloten samen een ondernemersplan te schrijven. Instock is het resultaat. In het restaurant wordt je verrast met een wisselend driegangen diner dat gemaakt wordt met ‘gered eten’.*instock -  daily cappuccino - lifestyle blog

instock -  daily cappuccino - lifestyle blogEn het concept bleek een succes want nu zet Instock voedselverspilling nog meer op de kaart met een nieuwe afhaalwinkel (Instock Toko) én een mobiele foodtruck (Instock Truck):

Instock Toko
Op de Ferdinand Bolstraat 88 in de Pijp opent op 20 februari Instock Toko. Iedere dag worden hier warme maaltijden, salades, tosti’s, soepen en sapjes aangeboden. Een vaste menukaart komt er echter niet want dit is afhankelijk van de Oogst van de Dag. In het interieur is het thema hergebruik ook terug te vinden, zo staat er een boekenkast waar je gratis een boek kan ruilen.

Instock Truck
Een oude Mercedes Benz brandweerwagen is omgebouwd tot een Instock-groene foodtruck. Hiermee kan het Instock-team letterlijk in heel Nederland voedselverspilling op de kaart zetten. De Instock Truck zal je ongetwijfeld tegen gaan komen op festivals en food activiteiten aankomende tijd.

food truck - instock -  daily cappuccino - lifestyle blog

Ook nice to know: het pop-up restaurant op het Westergasterrein stopt mei 2015 maar als vervolg opent Instock een restaurant op een permanente locatie in Amsterdam….

* ’s Ochtends rijden ‘food rescuers’ in een elektrisch wagentje langs een aantal Albert Heijn filialen. Daar worden producten klaargezet die niet meer verkocht kunnen worden maar nog wel aan alle wettelijke eisen voldoen. Hierbij gaat het dus niet om producten die over de datum zijn maar om bijvoorbeeld brood van een dag oud of groente, fruit en aardappelen in een verpakking waar er één slechte tussen zit.

Lees ook:  Een culinaire, inspirerende parel in Eindhoven
Categories Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

4 comments on “Toko en truck met gered eten

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *