Tinto de Cascara - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Tinto de Cascara

Gisteren bezocht ik één van de mooiste wijngaarden die ik ooit heb gezien; Kalmoesfontein in de Swartland streek van Zuid-Afrika. Op dit landgoed vond afgelopen weekend Convivium plaats; een event waarop de (beste) chefs van Kaapstad en omstreken samenkomen en hun culinaire kennis met elkaar delen/uitwisselen, maar waar je vooral ook van hun meesterlijk en verrukkelijk klaar gemaakte gerechten en dranken kon proeven!

Eén van de bijzondere drankjes die werden geschonken was Tinto de Cascara door Espresso Lab Microroasters. Het drankje bestaat uit een kruidentreksel van Alma Negra Cascara en granaatappel, geserveerd met een verfrissend limoentje.

Tinto de Cascara - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Tinto de Cascara - Daily Cappuccino -  Lifestyle Blog

Nu hoor ik je denken: Alma Negra de wat? Alma Negra is een koffiesoort en de zogenaamde ‘Te-de-Cascara’ is technisch gezien een bijproduct van de koffieverwerking. De huiden van de koffiekersen worden gedroogd en bewaard en vervolgens gebruikt om een soort koffie-thee van te maken.

Het resultaat is een aangename smaakexplosie in je mond. Jammer dat de ingredienten van het drankje niet heel makkelijk voor handen zijn, anders had ik vanaf nu zeker elke dag een glas van die heerlijke Tinto de Cascara gedronken!

Tinto de Cascara - Daily Cappuccino -  Lifestyle Blog Tinto de Cascara - Daily Cappuccino -  Lifestyle Blog

Lees ook:  Kinnie, dé zomerdrank van 2014!
Categories Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Tinto de Cascara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *