Rij-impressie Lexus NX300h F-Sport

De Lexus NX 300h, één van de meest opvallende SUV’s van het jaar. Daily Cappuccino mocht hem een weekje testen!

Ik test de meest gelikte versie van de Lexus NX300h, de F-Sport, ter waarde van 69.435,- euro. Deze sportieve versie heeft onder meer vierwielaandrijving, dikke wielen, sportstoelen, F-Sport badges en een zwart hemeldakje. De hoofdletter ‘F’ in de naam staat voor Fuji Speedway, het beroemde Japanse circuit aan de voet van Mount Fuji. De kleine letter ‘h’ in de naam staat voor hybride. Dat is in dit geval een combinatie van een 2,5-liter viercilinder benzinemotor en een krachtige elektromotor.

Lexus NX300h F Sport

Eenmaal plaatsgenomen achter het stuur is het een oase van rust in de Lexus NX300h. Alsof je een speld kan horen laten vallen, zo stil is het van binnen. De ene keer volledig aangedreven door een elektromotor en de andere keer aangespoord door zowel de elektro- als de benzinemotor. Tot ongeveer 65 km/u rijd ik met een volgeladen accu volledig elektrisch, zonder brandstofverbruik.

Lexus NX300h F Sport

Hij zit strak in zijn vel met een zwarte lederen dashboard en lederen stuurwiel met dubbele stiksels aan de buitenkant. De fraai afgewerkte cockpit is verpakt met een duizelingwekkende reeks van technische snufjes en gadgets. Waar is Aleander Klöpping als je hem nodig hebt? In de voorruit weerspiegelt, via het head-up display, de snelheid die ik rijd. Een aangename optie waar ik al snel aan gewend raak. Ook heb ik allerlei veiligheidssystemen die me waarschuwen wanneer ik vermoeid raak tijdens het rijden of onbedoeld de rijbaan verlaat. Verder beschikt de NX300h over adaptive cruise control (automatisch afremmen bij naderende file), bird eye parking camera (om hem schadevrij te parkeren), dodehoekassistent (om de fietser naast me in de gaten te houden) én een licht gevoelige touchpad voor het infotainmentsysteem met navigatie. Maar, het allerleukste snufje in de Lexus NX 300h is toch wel het zwarte kleine plaatje naast me in het middenconsole waarop ik mijn IPhone draadloos kan opladen. Nooit meer snoeren mee, heel handig!

Lees ook:  Halfbike

 Lexus NX300h F Sport

De BMW X3, Audi Q3 en Range Rover Evoque hebben er een serieuze Japanse concurrent bij op de zakelijke markt. Houd je van een stoer design, veel ruimte, luxe rijden en heb je money to spend? Dan is de Lexus NX300h your man.
De vanaf prijs voor een standaard Lexus NX300h ligt rond de 46.000 euro, in de lease betaal je dan ongeveer 729 euro per maand. De lakkleuren zijn ingetogen, maar met het kleurtje ‘Morello red’ of ‘Ultrasonic blue’ val je nog steeds lekker op tussen alle SUV’s op de weg.

Lees de volledige rij-impressie (met fotoshoot) op www.femmefrontaal.nl.
Photocredit: Lars Oosterveen

1 comment on “Rij-impressie Lexus NX300h F-Sport

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *