Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
de vrek moliere - daily cappuccino - lifestyle blog

Recensie: De Vrek van Molière

De vrek in het gelijknamige stuk van de Franse toneelschrijver Molière is ‘een van de meest onaangename personages uit de theatergeschiedenis’ las ik voordat ik in de zaal plaatsnaam. Dat spreekt tot de verbeelding.

In de Stadsschouwburg in Amsterdam ging De Vrek van regisseur Hans van Hechten en Van Engelenburg Theaterproducties op 23 februari in première. De geheel Surinaams/Antilliaanse cast – een primeur in de Nederlandse theatergeschiedenis – zette een goede, energieke maar vooral toegankelijke performance neer.

Om die toegankelijkheid te bereiken maakten de producent en regisseur een eigentijdse bewerking van het originele stuk dat in 1668 (!) voor het eerst werd gespeeld in Parijs. Die bewerking maakt het stuk herkenbaar en grappig. Maar de vrek, gespeeld door Maikel van Hetten, was niet zo onaangenaam als gehoopt.

Dat was deels te wijten aan de keuze om het stuk als komedie op te voeren, maar kwam ook door de (Caribische) liedjes die onderdeel uitmaakten van de voorstelling. Die maakten er, samen met de innemende personages, een feestje van. Het eigentijdse en toegankelijke karakter maakte het stuk minder schrijnend, maar daardoor niet minder leuk om naar te kijken.

De voorstelling is van februari tot en met mei 2015 in de theaters te zien. Meer info is te vinden op deze site.

de vrek moliere - daily cappuccino - lifestyle blog

 

1 comment on “Recensie: De Vrek van Molière

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *