MelkSalon pop-up - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Pop-up MelkSalon

Op 1 april opent er in Amsterdam de pop-up store MelkSalon. Een tijdelijk proef- en ontwerplokaal dat consumenten, melkveehouders, zuivelverwerkers, ontwerpers en wetenschappers samen wil brengen om de waarde(n) van melk te herontdekken. Naast lezingen, ontwerpsessies, filmavonden en stadswandelingen die deze toffe pop-up gaat organiseren, verzorgen chefs ook een serie bijzondere diners. Daarnaast kan je ook gewoon binnen komen lopen om bijzondere melken te proeven, want de MelkSalon is tegelijkertijd een winkel en een melkbar.

De pop-up MelkSalon is een initiatief van ontwerper Sietske Klooster en project- en campagnebureau Food Cabinet. Want ondanks dat we melk kopen tegenwoordig in de supermarkt kopen (rond 1900 kende het straatbeeld van Amsterdam vele melksalons, waar stadsbewoners een glas melk nuttigden van boeren uit de buurt), speelt melk nog steeds een belangrijke rol in de Nederlandse geschiedenis, (eet)cultuur, economie en het landschap. Toch weten velen maar weinig van deze rijke invloed van melk. Met de pop-up MelkSalon wil men de melk weer uit de anonimiteit halen.

Gedurende de hele maand april is de MelkSalon open en kan iedereen deelnemen aan het programma. Of je nu wel of niet een melkliefhebber bent, het is zeker de moeite waard om een bezoekje aan de MelkSalon te brengen in april!

MelkSalon pop-up - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

MelkSalon
1 tot 30 april 2015
Oude Spiegelstraat 6, Amsterdam

Lees ook:  Festival guide 2020
Categories Events Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Pop-up MelkSalon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *