Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Koffielampen

Koffie als basis van lampen. Het kan. De Spaanse ontwerper Raúl Lauri ontwikkelde ‘decafé’, een materiaal dat voor een groot deel bestaat uit koffiedik.

Raúl Lauri experimenteert met alledaagse producten die wij weggooien. De keuze voor koffie was vrij makkelijk. Koffie is erg toegankelijk en staat dicht bij ons als gebruiker. Daarnaast draait het bij koffie ook om de ervaring. Duizenden verhalen en gebeurtenissen gebeuren op een plek waar een kop koffie bij gedronken wordt. Denk alleen maar aan de “koffieautomaat gesprekken”. Of even bijkletsen met familie/vrienden onder het genot van een kop koffie. Kortom, het kan een vrij verbindende functie vervullen dacht Lauri. Dus waarom zou je het niet gebruiken voor een product in huis? En zo waren de koffielampen geboren.

Op deze manier wilde Lauri het emotionele aspect van koffie gebruiken en zo’n alledaags product hergebruiken om er een duurzaam ontwerp van te maken. Door veel te experimenteren, is er een mooie collectie koffielampen ontstaan. Hieronder een impressie!

green-decafe-lamp-raul-lauri-4

green-decafe-lamp-raul-lauri-2

SONY DSC

SONY DSCRaul-Lauri-Pla_oggetto_editoriale_620x465

4 comments on “Koffielampen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *