Een auto huren in het buitenland: tips & tricks

by Imke Walenberg

Ga je met het vliegtuig op vakantie naar het buitenland dan is een huurauto ophalen één van de eerste dingen die je doet wanneer je aangekomen bent op het vliegveld. Met een auto ben je immers toch een stuk mobieler dan wanneer je afhankelijk bent van taxi’s of het openbaar vervoer op je vakantieplek. Daarnaast is het dé manier om een (ei)land of stad eenvoudig en op een leuke manier te ontdekken. Een auto huren kan heel makkelijk en hoeft ook vooral niet duur te zijn, als je je maar goed voorbereidt. Hoe? Wij huurden onlangs een auto in Kaapstad en geven hierbij onze tips & tricks:

Huur vooraf
Een auto kan je zowel voordat je op vakantie gaat als ter plekke huren. Wij huurden met behulp van
Sunny Cars vóórdat we weg gingen een auto. Huur je een auto vooraf heeft dat het voordeel dat je meteen weet waar je aan toe bent. Na een lange vlucht hoef je alleen nog je auto ophalen, zodat jezo snel mogelijk on the road bent. Bovendien weet je dan zeker dat de gewenste auto voor je klaar staat. In het hoogseizoen is er ter plekke namelijk vaak minder beschikbaar en betaal je de hoofdprijs.

SunnyCars - Auto huren - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Huur all-in-one
Op extra kosten die naderhand nog worden opgeteld bij het bedrag dat je hebt betaald bij het huren van je auto, zit je niet te wachten.
Zorg er dus voor dat je je auto all-in hebt gehuurd, oftewel: boek je auto voor een heldere prijs waarmee alles van tevoren is geregeld en betaald. Dus geen extra kosten en gedoe bij het ophalen van de huurauto, geen verrassingen bij schade én niet betalen voor extra kilometers. Belangrijk is wel dat je weet welke verzekeringen bij de prijs zijn inbegrepen. Je wilt immers niet in de problemen komen als je een ongeluk met letsel veroorzaakt.

Lees ook:  5 x herfstige uitstapjes in de Benelux

SunnyCars - Auto huren - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Zorg dat je documenten op orde zijn
Voor het huren van een auto heb je vanzelfsprekend een rijbewijs nodig. Maar ook een geldig paspoort of identiteitsbewijs en een creditcard (voor de waarborg) zijn nodig. En belangrijk: in sommige landen buiten de Europese Unie heb je een internationaal rijbewijs nodig (zoals wij in Kaapstad). Een dergelijk rijbewijs kan je bij een ANWB-verkooppunt aanvragen.

SunnyCars - Auto huren - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Zorg voor navigatie
Een navigatie in de auto is geen overbodige luxe in een voor jou onbekend land. Heb je zelf, thuis in Nederland, al een navigatie-systeem in je bezit? Neem die dan mee in je koffer zodat je hem kan gebruiken in je huurauto ter plekke. Het is dan natuurlijk wel van belang dat je je routekaarten goed up to date hebt. Niet in het bezit van een navigatie-systeem? Huur hem dan zeker als extra optie bij je auto. Het kost je maar een paar euro per dag meer en je hebt er erg veel plezier van (lees: je voorkomt onnodig geruzie over welke route er genomen moet worden
). Overigens is het zo dat het op meerdere bestemmingen wereldwijd all-in/GP pakketten worden aangeboden; de GPS is dan al bij de prijs inbegrepen.

SunnyCars - Auto huren - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Dubbel-check de auto
Zijn de documenten allemaal ingevuld? Dan is het tijd om je bolide voor de aankomende dagen/week te ontmoeten. Op ons stond een knalrode Volkswagen te wachten. Wat voor auto exact op je staat te wachten weet je overigens nooit precies van tevoren. Je weet wel de categorie, maar de kleur en het merk kunnen verschillen. Dit ligt aan de auto’s die op dat moment voorradig zijn. Verheug je dus niet op een bepaalde auto, want dit kan afwijken.

Lees ook:  5 x spa’s door het hele land voor ultieme ontspanning

Bij de documenten die je hebt gekregen van de auto zit ook altijd een overzicht van waar in de auto deukjes of krasjes zitten. Neem dit overzicht goed door! Maak foto’s van alle deukjes en krasjes die je zelf constateert (dus ook als ze niet op het overzicht staan), zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan en er kosten voor je in rekening worden gebracht waar jij niet voor verantwoordelijk bent.

SunnyCars - Auto huren - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Enjoy your ride!
Zo… en dan is het tijd om te genieten van je vakantie en van je auto! Natuurlijk is het het eerste uur altijd even wennen aan een nieuwe auto en rijden in een onbekend land kan ook een uitdaging zijn (zoals in Kaapstad, waar de mensen én links rijden én ook nog eens niet bepaald gestructureerd rijden…). Maar ben je gewend, dan is het meer dan fijn om je vrij te kunnen bewegen en je plek van bestemming te ontdekken. Tijdens onze roadtrip deden wij onder andere de Tafelberg en 1 van de vele wijngaarden die Zuid-Afrika rijk is aan. Mooi!! Al cruisend over de wegen is het heerlijk relaxed kennismaken met een land of stad.

SunnyCars - Auto huren - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

SunnyCars - Auto huren - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Weer naar huis
Helaas komt aan elke vakantie een einde… Maar omdat je je huurauto op het vliegveld in kan leveren, kan je zonder stress en gedoe het vliegveld bereiken. Wél zorgen dat je niet in de file komt; vertrek dus op tijd. Daarnaast is het vaak de regel dat je de tank van de auto weer vol inlevert. Zorg dat je ook dit op tijd doet, zodat je niet last minute nog op zoek moet gaan naar een tankstation. Verder geldt voor het afleveren van een auto hetzelfde als voor het verlaten van je hotelkamer of vakantiehuisje; maak er geen troep van. Zorg dus dat de auto er toonbaar uit ziet.

Lees ook:  Getest: de eerste 100% elektrische Mazda MX-30 in de mooie Douro-vallei

SunnyCars - Auto huren - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

SunnyCars - Auto huren - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

SunnyCars - Auto huren - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Alle bovenstaande dingen afgevinkt? Than it’s (unfortunately) time to go home…. Heb je nog meer tips met betrekking tot het huren van een auto of mis je iets in ons overzicht? Laat het ons vooral weten!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy