De piste op in Mountain Peak skikleding

by Anniek de Hoop

Skikleding is er in vele soorten en maten, maar over het algemeen is er één overeenkomst: ski-jassen en -broeken zijn vrij prijzig. De skikleding van Mountain Peak is dat niet, en dus was ik nieuwsgierig: hoe goed is die kleding? En vooral (als soort van fashionista is dit bijna belangrijker): hoe is de pasvorm (lees: hoe zie ik er uit)?

Mountain Peak skikleding: de feiten

Goed, eerst de functionaliteiten. Spot ik een nieuwe ski-jas, dan ga ik het volgende lijstje af:
– Sneeuwvanger?
– Extra binnenmouw met duimgat?
– Voelt dik of warm?
– Binnenzak?
– Vakje voor de skipas?
– Capuchon?
Het Mountain Peak ski-jack scoort goed, alle punten kan ik afvinken. Daarnaast heeft het jack ook een speciaal vakje voor je earphones. De skibroek is voorzien van verstelbare bretels en zakken met ritsen.

Next: is de skikleding warm?

Ik ben een koukleum, maar mijn mams is zo mogelijk nog erger. Dus stuur ik ook haar een dag de piste op in het Mountain Peak jack. De temperatuur die dag was -17 °C, prima testdag dus. En horen we haar normaliter altijd wel een keer rillen, nu niks van dat. Ze had het zelfs warm! (En believe me, dat uitroepteken daar is erg terecht.)

En waterdicht?
De skibroek valt wat hoger en ondanks dat ik de bretels niet gebruik, is de hoeveelheid sneeuw in de broek (bekend fenomeen bij snowboarders) minder dan bij mijn merkskibroek. Dat is dus ook een stuk warmer. En aangenamer.
We trotseren niet alleen lage temperaturen maar komen daarnaast met regelmaat in een sneeuwbui terecht. De skikleding houdt dapper stand; sneeuw, hagel, ‘regendruppels’ (check de video…) en natte zittingen van de stoeltjesliften dringen er niet doorheen.

Lees ook:  7 x de meest romantische bestemmingen in Europa voor Valentijn

Last but not least: de pasvorm

En dan de hamvraag: hoe is de pasvorm. Ik heb mijn normale maat gekozen en die zit prima. De kleding is iets wijder gesneden, waardoor ik me wat plofferig voel, zeker in de jas. Bij mijn mam staat-ie eigenlijk veel beter. Dat de broek wat meer baggy valt, is eigenlijk best stoer in het zwart. Ik draag hem wel liever in combinatie met mijn andere jack, wat iets slanker gesneden is.

Mountain Peak skikleding test door Daily CappuccinoMerkkleding vs Mountain Peak skikleding
Links in het Mountain Peak skipak, rechts in merkskikleding.

Note: controleer de naden van de kleding goed bij aanschaf, bij mij liet er vrij snel een naadje los op de mouw.

Waarom je de piste op wilt met Mountain Peak

Voor €49,95 heb je een jack en een skibroek kost je €39,95. Zeer vriendelijke prijzen in vergelijking met de gerenommeerde merken. De kleding is lekker functioneel en houdt je goed warm. Even goed passen en je hebt een budgetvriendelijke outfit om op de piste en in de sneeuw te spelen.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy